keskiviikko 13. elokuuta 2008

Lakelandin herätys? Thumbs down.

Lee Gradyn tuorein kirjoitus yhdysvaltalaisessa Charisma -lehdessä osoittaa jälleen kerran tervettä arvostelukykyä, jollaista tarvitaan kristillisyyden - myös karismaattisuuden - parissa.

Olen viimeisten viikkojen aikana tutustunut kaikkeen Lakelandin ympärillä pörräävään, mutta ennen kaikkea perehtynyt huolella Todd Bentleyn opetuksiin, lukenut hänen kirjojaan, artikkeleitaan ja kuunnellut kymmeniä tunteja hänen tärkeimpiä opetusäänitteitään. Jossain tarvittavassa välissä tulevina viikkoina lienee aika "tulla ulos kaapista" näiden löytöjen kanssa.

Totean tässä vain, että Bentleyn opetusten laajempi levieäminen Suomessa toisi monien vilpittömien, Jumalan läheisyyttä kaipaavien ihmisten kristilliseen elämään vakavan hengellisen vinoutuman, jonka korjaamiseen menisi paljon enemmän aikaa kuin sen synnyttämiseen.

Suhtautumiseni armolahjoihin, Pyhän Hengen työhön, rukoilemiseen sairaitten puolesta, herätykseen yms. on yleisesti ottaen erittäin myönteinen, kuten jokainen minut tunteva tietää ja voi todistaa. Mutta sen perusteella mitä tänään tiedän suhteessa Lakelandiin ja Todd Bentleyn opetuksiin ja edustamaansa kristillisyyten, joudun toteamaan "Thanks, but no thanks." Lähemmät perusteluni tulen esittämään tuonnempana toisessa yhteydessä.

Sillä välin pyydän tutustumaan Lee Gradyn uusimpaan kolumniin yhdysvaltain karismaattisen liikkeen pää-äänenkannattajassa, Charisma -lehdessä. Yhdyn Graydin kritiikkiin.

Gradyn aiempiin Lakeland -kolumneihin pääsee käsiksi täältä >>

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen entinen uskova, jota Lakelandin herätys kosketti niin että olen nyt uudelleen uskossa.
Lähden ensi viikolla Lakelandiin etsimään Jumalan läsnäoloa.
En ole lukenut Todd Bentleyn kirjoja (mutta aion lukea) ja mielestäni kaikki se mitä olen lukenut hänestä ei ole mitenkään pahassa ristiriidassa raamatun kanssa. Hän korottaa Jeesusta ja näyt ja ilmestykset eivät loppuneet Jeesuksen päiviin.
Olen käynyt erään raamattukoulun jossa pidit meille muutamia apologetiikan luentoja jo muutamia vuosia sitten.

Olen nähnyt ilta illan jälkeen netin ja TV:n kautta kuinka ihmisiä paranee Jeesuksen nimessä ja tuntenut Jumalan läsnäolon. Ja jotain muuttui sydämessäni. En todellakaan uskonut että voisin enää tulla takaisin Jumalan luo.
Joten..think about what you say..don't throw the baby with the bathwater.
Todd Bentley on ihminen, mutta Jumala toimii Lakelandissa ja herättelee ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Olet Pasi tehnyt nyt sitten kattavan perehtymisen Todd Bentleyn opetuksiin. Kuulostaa ahdistavalta. Haluammeko me todella kuulla niistä jälkiviisaan suusta? "Thanks, but no thanks."

Se vasta voisikin aikaan saada "Jumalan läheisyyttä kaipaavien ihmisten kristilliseen elämään vakavan hengellisen vinoutuman".

Toivon, että keskittyisimme olennaiseen:
Vaikka koko Lakeland-herätys sekä Todd Bentley olisikin "harhassa" tms, niin totta on sekin, että sinä tai minä emme ole saaneet tai tulla edes saamaan yhtä suurta vaikutusta elämällämme ja palvelustyöllämme (uskoontulot, parantumiset ym) kuten Todd Bentley.

"Thumbs down."

Anonyymi kirjoitti...

Jos Jeesus tänään tulisi ns.perus uskovien keskelle syljeksimään santaan ja sivelemään ihmisten silmiin syntyneen massan tai ajamaan paikallisen sikalan omistajan sikoihin leegion riivaajia niin että sian ruhot aiheuttasivat kyläkunnan järvessä mm.uimarannassa egologisen katasrofin(ainakin vaivaa siivoamisen muodossa) ei hän seuraajia saisi.Kukaan ei huomioisi sitä mikä on tärkeintä näissä tapahtumissa koska se ei itselle tapahtunut. Mitä nämä esimerkit meille puhuvat.Jumala ei tässä maailmassa tehnyt silloin eikä tänäänkään mitään joka luonnollisen ihmisen silmin olisi täydellistä ja salonkikelpoista.Meissä kaikissa on sen verran uskonnollista kiihkoa ettemme hyväksy sitä mitä JEESUS tekee. Ja kuitenkin hän tekee sen yhdenkin ihmisen tähden joka kääntyy ja huutaa häntä avuksi hädän hetkellä ja jotka janoavat hänen tuntemistaan.Joskus vaikka he eivät ymmärtäisi itse apua pyytää.

Anonyymi kirjoitti...

Haluan itsekin jäädä ulkopuolelle tästä lakeland jutusta kiitos vaan. Lakelandissa voi olla paljon hyviäkin juttuja, mutta taivaspaikkani ei toivottavasti ole kiinni siitä, lähdenkö minä mukaan siihen touhuun. Odotan innolla kirjoitustasi! Miksi Ihmiset matkaavat floridaan? Eikö Jumala voi toimia samalla tavalla täällä Suomessa kuin Floridassa? Jo pelkkä ajatus siitä, että touhu pyörii yhden ihmisen ympärillä, yhdessä paikassa saa hälytyskelloni soimaan. Videot kokouksista eivät saaneet sydämeeni rauhaa vaan ahdistuksen tunteen.
Olen tutustunut touhuun ja se riiti.

Anonyymi kirjoitti...

Olemme samaa mieltä Pasi Turusen kanssa katseltuamme netistä Bentleyn videoita ja perehdyttyämme sanaan jota hän julistaa. Julistus on monessa kohdin täysin Raamatun vastaista. Hyvä, että joku uskaltaa arvioida julistusta Raamatun valossa eikä katsota ainoastaan montako sairasta on parantunut. Myös pahalla on valta parantaa sairaita. Julistaja Todd Bentleytä hallitsee henki, joka ei ole Pyhä Henki. Olemme uskovia ja todella iloisia silloin kun Pyhä Henki tekee työtään (sairaita paranee ja ihmisiä tulee uskoon...). Raamatun mukaan "He eksyvät , koska eivät tunne kirjoituksia". Ne, joille Bentleyn julistus menee läpi ovat eksyneet tältä tieltä jo aikaisemmin ja ovat sen takia pimeydessä.

Anonyymi kirjoitti...

Perun puheeni. En usko että "tulin uudelleen uskoon". Joillekin ihmisille uskoontulo on näköjään mahdotonta, josta voi päätellä sen ettei se ole mahdollista kenellekään muullekaan.

Johtopäätös: kristinusko ei ole totta, eikä Jumala paranna ketään.