perjantai 29. elokuuta 2008

Aivokasvain hävisi rukouksen voimasta?

Teksasilainen pikkutyttö, Kayla Knight, oli kärsinyt taukoamatta päänsärystä neljä kuukautta, kunnes äiti vei hänet viimein lääkärille. Aivojen kerros- ja magneettikuvauksissa paljastui, että 11-vuotiaan Kayla tyttösen aivoissa oli rajusti levinnyt agressiivinen kasvain.

Jatkuvan päänsäryn vuoksi Kayla vietti suurimman osan ajastaan vuoteessa. Heinäkuussa tehdyissä jatkotutkimuksissa kasvain oli edelleen suurentunut ja lääkärien mukaan tyttö olisi aivokuollut kahdessa viikossa. Mahdollinen leikkaus päätyisi lääkärien mukaan 95 prosentin todennäköisyydellä kuolemaan.

Kayla ja hänen äitinsä Amy kuuluvat teksasilaiseen Whitehouse First Assembly-helluntaiseurakuntaan. Yhdessä he kääntyivät Jumalan puoleen rukouksissa. "Me rukoilimme",

äiti kertoi Kaylan tapauksesta jutun tehneen maallisen ABC yhtiön tv-ohjelmassa. "Polvistuime ja rukoilimme. Oli keskiviikko ja menimme seurakuntaan, jossa kolmisenkymmentä ihmistä laski kätensä tyttäreni päälle ja se... Jumalan saattoi suorastaan tuntea. Emme olleet koskaan rukoilleet niin kovasti. Tarkoitan, että olimme rukoilleet... mutta emme tällä tavoin. Ei niin kuin nyt," Amy Knight kertoi toimittajille.

Kaksi päivää rukouksen jälkeen Kayla lähetettiin rutiinitutkimuksiin Baylorin sairaalaan, Dallasiin. Aivokasvain oli hävinnyt. Lääkäri oli hämmentynyt. Myöhemmät jatkotutkimukset ovat vahvistaneen, että kasvain ei ole uusiutunut.

ABC yhtiön tv-kanavan KLTV7:n Kaylasta tekemä juttu on luettavissa ja katseltavissa yhtiön sivuilta. Jutussa näytetään myös Kaylan aivoista otettuja kuvia ennen ja jälkeen parantumisen:
  • Power of Prayer: Kayla Knight (by Clint Yealts; KLTV7)
  • Lääkärit häkeltyivät: Aivokasvain hävisi rukouksen jälkeen (Heikki Salmela, RV-lehti 27.8.2008)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tästä saatavilla puolueetonta informaatiota...