perjantai 15. elokuuta 2008

Muslimi-isä surmasi kristityksi kääntyneen tyttärensä Saudi-Arabiassa

(ICC, Elokuu 13. 2008) Washington DC:n kaupungissa toimiva ihmisoikeusjärjestö, International Christian Concern (ICC) www.persecution.org on saanut tietää saudiarabialaisen miehen leikanneen tyttärensä kielen irti ja polttaneensa tämän elävältä, kun hänelle selvisi, että tyrär oli kääntynyt kristityksi.

Dubaissa julkaistava Gulf News kertoi, että tyttö löysi Jeesuksen Kristuksen elämäänsä internetin välityksellä. Hänen isänsä sai tietää tyttärensä kääntymyksestä ja surmasi tytön ”kiivaan uskontoa koskevan väittelyn päätteeksi” lehti kertoo. Mies on tällä hetkellä vangittuna. Surmaajan henkilöllisyys tai rikoksen ajankohta eivät ole tiedossa sen tarkemmin, kuin että ”surmatyö tapahtui hiljattain”.

Tappaja työskentelee mutaween joukoissa (Commission for Promotion of Virtue and prevention of Vice), joka on valtion alainen uskonnollista puhtautta valvova elin. Saudi-Arabia ei suvaitse kristinuskoa tai muita ei-islamilaisia uskontoja. Sen koulujärjestelmä, koulukirjat ja opettajat levittävät avoimesti vihaa kristittyjä sekä muita ei-muslimeita kohtaan.

Saudi-Arabian viranomaiset käyttävät valtavia öljyvarojaan viedäkseen wahhabi-islamilaisuutta (Islamin kaikkein suvaitsemattomin suuntaus) muihin maihin, mukaan lukien Yhdysvallat. Hiljattaisessa lehdistötiedotteessa Yhdysvaltojen kansainvälinen uskonnonvapauskomissio (United States Commission on International Religious Freedom) kertoi Pohjois-Virginiassa toimivasta saudihallituksen tukemasta koulusta, jonka oppikirjoissa sanotaan mm., että ”Muslimille on sallittua tappaa luopio (joka kääntyy pois Islamista toiseen uskoon)”.

Saudi-Arabian öljyvaroilla tuetaan kristittyjen surmaamista ja heidän omaisuutensa tuhoamista Etiopiasta Indonesiaan saakka.

ICC:n presidentti, Jeff King, totesi: ”Saudi-Arabian on osoitettava kristityille samaa kunnioitusta, jota se toivoo osoitettavan muslimeille muissa maissa. Sen on lopetettava vihan ja kristittyjen vainon tukeminen muissa maissa.”

---------------
Lähde: ICC, International Christian Concern www.persecution.org. Contact Jonathan Racho, Regional Manager Regional Manager for Africa, 1-800-ICC (422)-5441, jonathan@persecution.org.

Lue myös Gulf Newsin uutinen aiheesta: Saudi man kills daughter for converting to Christianity By Mariam Al Hakeem, Correspondent

PS: 16. marraskuuta vietetään tänäkin vuonna Suomessakin kansainvälistä rukouspäivää vainotun seurakunnan puolesta (IDOP, International Day of Prayer for the persecuted Church).
Patmos Lähetyssäätiö järjestää yhdessä MESKin ja HYKEn ja Stefanus-lähetyksen kanssa yhteisen rukoustapahtuman Helsingissä marraskuun 16. päivänä.

Ei kommentteja: