sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Uusi vuosi ja elämäni ensimmäinen päivä

Eräs hieno piirre Jeesuksen evankeliumissa on, että se antaa aina mahdollisuuden katsoa eteenpäin ja aloittaa alusta. Ei liene sattumaa, että niin suuri määrä Raamatun tekstistä on profetiaa - ennustusta tulevasta. Vaikka profetioiden tulkitseminen onkin haastavaa puuhaa, Pyhät kirjoitukset kääntävät lukijansa huomion toistuvasti eteenpäin - kohti tulevaa.

Satuin näkemään Martti Ahtisaaren BBC:lle antaman haastattelun Nobelin rauhanpalkintonsa merkeissä. Hän sanoi jotain, mikä jäi mieleeni: "Kun herään aamuisin, en ajattele, että se voi olla viimeinen päiväni. Ajattelen, että tämä on elämäni ensimmäinen päivä. Tästä johtuen katselen kaikkea jatkuvasti kuin uusin silmin, kuin vastasyntynyt lapsi, uteliaana, miettien mitä uutta voin tänään oppia."

Mainio elämänohje. Juuri tästä on kyse myös evankeliumin toivossa: Saat elää jokaisen päivän kuin se olisi elämäsi ensimmäinen päivä! Jokainen päivä tarjoaa uuden alun Kristuksen tähden.

Apostoli Paavali puki tämän toivon seuraaviin sanoihin: "En tarkoita, että olisin jo saavuttanut päämääräni tai jo tullut täydelliseksi. Mutta pyrin kaikin voimin saavuttamaan sen, kun kerran Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen. Veljet, en katso vielä päässeeni siihen asti. Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistellen sitä kohti mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat." (Fil. 3:12-14).

Mennyt vuosi on takanapäin. Edessä olevana vuotena Jumala tekee jälleen jotain uutta. Sinunkin elämässäsi. Olkoon 1.1.2009 elämäsi ensimmäinen päivä.

Ei kommentteja: