perjantai 12. joulukuuta 2008

Joulukortteihin sisältöä

Joulun lähestyessä on tapana muistaa läheisiä ja ystäviä joulukorteilla ja hyvän joulun toivotuksilla. Joulu tarjoaa näissä merkeissä tilaisuuden, jota ei kannata jättää käyttämättä: Tänä aikana uskosta osattomatkin ovat avoimia kuulemaan Jeesuksesta.

Tavallisimpien joulukorttien sisältö vain usein on kovin ympäripyöreä: Hyvää joulua ja Onnellista Uutta vuotta. Kaiken kaupallisen humun keskellä ihmisiltä tuppaa unohtumaan miksi joulua vietetään. Monille joulu merkitsee yleisesti ”yhdessä olemista”. Joulu on sitäkin. Sen syvin syy ei kuitenkaan ole juhlistaa yhdessä olemista itsessään, vaan Jeesuksen syntymää. Joulu tarjoaa mahdollisuuden olla yhdessä läheisten kanssa joulun sanoman äärellä.

Vaimoni kanssa päätimme tänä vuonna ottaa vaarin yhdysvaltalaisen radiotoimittajan, Gregory Kouklin vinkistä, ja lähettää läheisillemme joulutervehdyksiä, joissa on todellista sisältöä. Kouklin omilta sivuilta löytyy joukko kauniita ajatelmia, joita käytimme omissa korteissamme. Olen kääntänyt ne tuohon alle. Alkuperäiset löytyvät englanniksi Kouklin sivuilta. Lopussa olevan Benjamin Franklinin sitaatin löysin itse eräästä sitaattikirjasta.

Älä tyydy tänä vuonna toivottamaan vain hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta. Lähetä kauniita tervehdyksiä, tai tee itse kortteja, jotka rohkeasti palauttavat vastaanottajan mieliin sen miksi joulua todella vietetään.
  • Jumala, rakastava Isämme, auta meitä oikein muistamaan Jeesksen syntymä, että saisimme osallistua enkelien kuoroon, paimenten iloon ja yhdessä idän viisaiden kanssa häntä kumartaa. Jouluaamu täyttäköön meidät ilolla siitä, että olemme Sinun lapsiasi, ja jouluilta saattakoon meidät vuoteisiimme kiitollisin mielin, antaen ja saaden anteeksi, Jeesuksen tähden. Aamen. (Robert Louis Stevenson)

  • Jeesus on Jumalan täyttynyt lupaus. Iloitse ja riemuitse Hänestä juhlistaessamme Hänen syntymäpäiväänsä.

  • Seimestä ristille: Mitä onkaan tämä lapsi tehnyt niiden puolesta, jotka ottavat vastaan Hänen armonsa.

  • Joulusiunaus: Rukoilen, että löydät itsellesi hiljaisen hetken ajatellaksesi, kuinka vaatimaton oli Jeesuksen syntymä, ja miten valtava hänen merkityksensä.

  • Joulussa ei ole kysymys antamisesta, vaan lahjasta. Meidän Herramme Jeesuksen kautta saatava anteeksiantamuksen lahja täyttäköön sydämesi tänä vuonna.

  • Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Immanuel, “Jumala meidän kanssamme”. Matt. 1:23. 


  • Kaiken luomakunnan Jumala ⎯Vapahtajamme Kristus Jeesus⎯nöyryytti itsensä tullakseen ihmiseksi. Jeesus syntyi voidakseen kuolla, ja siten tuoda meille yltäkylläisen elämän, jota saamme Hänen kauttaan nauttia. Lepää sen Lapsen turvissa, jonka syntymää juhlimme tänään.
Ja lopuksi:
  • Miten monet muistavatkaan Jeesuksen syntymäpäivän! Ja mitten harvat hänen opetuksensa! Voi! On helpompi pitää vaarin juhlapäivistä kuin käskyistä. (Benjamin Franklin 1706-90)
-----------------------------------
Lähde: Chrismas Card Captions (Gregory Koukl, Stand to Reason)

Ei kommentteja: