tiistai 27. marraskuuta 2007

Ylistä Jumalaa menneestä, nykyisestä ja tulevasta.

"Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella kristuksessa..." - Ef. 1:3

"Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeudepuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat." - 2 Kor. 1:3-4

"Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta, turmeltumattomaan ja katoamattomaan perintöön ..." 1 Piet. 1:3

Ihminen jää menneisyytensä vangiksi, jos hän katsoo vain omaa henkilöhistoriaansa ja antaa menneisyytensä vastoinkäymisten ja epäonnistumisten määritellä hänet ihmisenä. Menneisyyttämme emme voi muuttaa, mutta tulevaisuuteen voimmme vielä vaikuttaa. Paavali kehoittaa kurottautumaan kohti tulevaa ja unohtamaan sen mikä on takana (Fil. 3:13). Helpommin sanottu kuin tehty. Entä jos taaksepäin katsoessamme emme näekään itseämme, vaan jotain muuta? Entä jos katsoisimme taaksepäin kohti Kristusta ja antaisimme menneisyytemmekin määrittyä Hänen kauttaan? Silloin myös tulevaisuus avautuisi aivan uudella tavalla.

Yksi tapa kääntää katseensa pois itsestään on ylistää Jumalaa. Ylistyksessä huomio kiinnittyy itseni ulkopuolelle Jumalaan.

"Alussa oli Sana", kirjoittaa apostoli Johannes (Joh. 1:1) tarkoittaen Jeesusta, joka on Jumalan sana. Miten kauas tahansa katsommekaan ajassa taaksepäin, löydämme alkupisteestä lopulta Jeesuksen. Hänestä pidemmälle "taaksepäin" emme pääse. Jeesus sanoi: "Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu" (Ilm. 22:13). Menimmepä kuinka kauaksi tahansa eteenpäin, löydämme päätepisteessä lopulta Jeesuksen. "Minä olen teidän kanssanne, joka päivä, maailman loppuun asti", Jeesus lupasi seuraajilleen (Matt. 28:20). Kestipä kuinka kauan tahansa päästä alusta loppuun, Jeesus on joka hetkessä läsnä.

Kristityllä on siksi päivittäin aihetta kolminkertaiseen ylistykseen, koska hänen menneisyytensä, nykyisyytensä ja tulevaisuutensa on Kristuksen tähden Jumalan kädessä: Ihminen, joka on turvautunut Kristukseen on Hänessä saanut omakseen taivaalliset, hengelliset siunaukset (Ef. 1:3); nykyisen elämän ahdistuksissa kristitty saa kokea Jumalalta tulevaa lohdutusta (2 Kor. 1:3); tulevaisuudessa häntä odottaa ikuinen elämä, toivo ylösnousemuksesta ja kuolemattomuudesta (1 Piet. 1:3).

"Ei se noin helppoa ole", joku protestoi. En minä mitään helpoksi ole väittänyt. Mutta jostain on aloitettava ja lähdettävä liikkeelle. Kysymys kuuluukin: Mistä sinä ja minä lähdemme liikkeelle?

Alussa oli Sana. Siksi on hyvä aloittaa alusta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli ainakin minua varten.
Kiitos, Pasi! :)
Siunauksen toivotuksin Riitta.

Anonyymi kirjoitti...

Kummallista, ettei tuohon tarvitse lisätä mitään muuta. Jaetaan tätä sanaa ja kiitetään siitä Isää tulevanakin vuonna. Vaikka emme näe eteenpäin voi tähän hetkeen kätkeytyä siunaus. Odotan, että Herra on uskollinen jatkossakin. Kiitos Jeesuksen rakkaudesta syntistä kohtaan ja yhdessä Hänen matkassaan saamme jatkaa tuntemattomaankin. Siunausta Pasi ja kaikki yhdessä siunataan toisiamme Herran nimeen.
Ps.110.7 Kuningas juo purosta matkansa varrella Voittoisana hän kohottaa päänsä.