maanantai 5. marraskuuta 2007

Hesari ihmettelee - En yhtään ihmettele.

Olen sanaton...

---------------------------
Helsingin Sanomat Pe. 2.11.2007
NÄKÖKULMA

MITÄHÄN JEESUS TEKISI?
Riikka Venäläinen

Toimitukseen tuli iso kirje. Siellä oli Helsingin evankelisluterilaisten seurakuntien uuden imagokampanjan materiaalia ja kutsu tiedotustilaisuuteen.

Kampanjajulisteessa lempeä Jeesus-hahmo sanoi: Jesse diggaa sua ehdoitta. Kirjeessä oli myös t-paita. Siinä oli kuva, jossa kaksi miestä makaa alasti sängyssä, käsikkäin. Molempien peitoissa on jalkovälin kohdalla pikkuinen kumpu ja puhekuplassa ajatus:

What would Jesus do? Mitähän Jeesus tekisi?

En ymmärtänyt paidan viestiä. Näytin sitä kollegoille.

"Siis kirkko on lähettänyt tuon. . . Varmaan ne haluaa, että ihmiset miettisi, rupeaisko Jeesus hommiin vai ei. Niin, että parempi varmaan, että ei rupeaisi."

"Ai kirkon paita. Siis kaksi miestä sillai. Kai ne meinaa kirkossa nyt että rakastakaa ketä tahdotte."

"Ihan 40-lukulaista. Taas on pipo kireällä."

"Jeesuskin voisi siis nykyään tulla kaapista. Hyvä kun kirkko vapautuu."

Eniten jäi mieleen erään työtoverin hämmennys:

"Mut siis diggaaks kirkko nyt homoja vai ei?"

Helsingin seurakuntien viestintäjohtajan Seppo Simolan mukaan kampanjaan ryhdyttiin, koska kirkosta eroaa Helsingissä sankoin joukoin nuoria aikuisia. Kirkko haluaa muuttaa mielikuvaansa ja avata keskustelun 20–40-vuotiaiden omalla kielellä.

Mutta entä se t-paita, diggaako kirkko Helsingissä homoja vai ei?

Simola huokaa. Henkilökohtaisella tasolla kirkossa on näistä asioista erilaisia kantoja, hyvinkin liberaaleja. "Valmista vastausta ei ole", Simola tiivistää. Eikä seurakuntayhtymän sitä paitsi edes kuulu päättää tällaisista asioista.

Kirkon viestintä ei ole helppoa. Moni karsastaa nykyään kuulumista yhteisöön, jolla ei ole selvää viestiä. Eikä kaikkia voi ikinä miellyttää yhtä aikaa.

Haluaisin itsekin kirkon jäsenenä selvän vastauksen esimerkiksi siihen, miksi Jesse diggaa kaikkia ehdoitta, mutta kirkko ei siunaa homoliittoja saati vihi papiksi ihmisiä, joiden kumppani on samaa sukupuolta.

Ehkä t-paita auttaa.

KIRJOITTAJA ON HELSINGIN SANOMIEN KAUPUNKITOIMITUKSEN ESIMIES.
-------------------------------

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huokaus tulee tässä itsekullakin. Ihmetyttää kun "kirkolla", sen päättäjillä ja seurakuntalaisilla oli ennen selvä kanta näihinkin asioihin, kanta joka tulee raamatusta. Nyt ei ole kenelläkään selvää kantaa mihinkään kun kantaa otetaan milloin kenenkin mielipiteen mukaan.

Kummallinen kampanja, saa nähdä kuinka paljon tuo estää nuoria aikuisia eroamasta kirkosta (vai lisääkö sitä).

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestä ei ole väliä eroaako vai liittyykö ihmisiä kirkkoon noiden mainosten takia. Hieno asia on, että Kirkon kampanjassa puhutaan aidosta elävästä uskosta nykyaikaiseen järkeen käyvällä tavalla. Normaalisti "kristitty puhe" on lähinnä tuomioita ja ymmärtämättömiä elämänohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Edelliselle kommentoijalle. Sanoit että "kristitty" puhe on lähinnä tuomioita ja ymmärtämättömiä elämänohjeita. Mitähän tuo kommentti todellisuudessa pitää sisällään.
Jumalan Sana on kaksiteräinen miekka jos ymmärrät sanan kaksiteräinen.

Ihmisiltä on pikkuhiljaa käsitys synti kadonnut ja se ollaan saatu aikaiseksi että pitää olla suvaitsevainen. Suvaitsevainen ihmistä kohtaan saakin olla, mutta syntiä kohtaan taas Jeesus sanoo, tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.
Raamattu on tarkoitettu ihmisten hyvinvoinniksi ja turvaksi sen kaikessa merkityksessä. Kun sanotaan synti synniksi, niin kalikka kalahtaa välittömästi. Miksi, siksi että ihminen sisimmässään tietää että jos elää vastoin sitä mitä sisikuntaan on istutettu se tietysti reagoi . tassut kohti syyttäjäänsä eli Jeesusta ja jos sen julistaa ihminen Raamatusta se tulee heti tuomiona, mutta voi sitä raukkaa joka niin kuvittelee että parannuksen teko on tuomiota, hän erhtyy pahemman kerran.

Jumalan Sana on tarkoitettu ihmiskunnalle sen tervehdyttämiseksi, oikealla tavalla eläminen, niin itseään kuin toista kohtaan ei pitäisi olla tuomitsemista.

Ihminen joka elää syntielämää eli Sanaa vastaan, pyrkii selittelemään sitä taitavasti jotta siinä synnissä voisi elää eteenkinpäin. Vahinko vain että siinä vain likaa entistä enempi itseään, eikä ketään toista.

Miksi tänäpäivänä on entistä enempi vaikeampaa nuorten maailmassa? siksi että aletaan leikkimään elämää liian aikaisin ja kun on kaikki koettu ei ole enää mitä odottaa. Masennus, eriytiminen ihmisistä, kertoo vain sen totuuden että Jumalan Sana on pannassa jopa koulumaailmassa jossa vihollin pyrkii tekemään kaiken siten ettei vain uskovaisuus pääse mitenkään esille ja erilaisia kieltoja laitetaan kouluille.

Kun ihmisellä on jokin turva mihin turvata eikä tyhjään, on hänellä paljon helpompi itsensä kanssa kun tietää mikä on oikein ja mikä väärin.
Kaikki se mitä puhumme oikeasta ja väärästä on lähtöisin Jumalasta.
Tämäpäivänä tuo kallisarvoinen Sana yritetään mukauttaa erilaisten kurssien kautta ihmisten sisikuntaan, esimerkiksi joku sisäisten asioitten tutkiskelu, mennä sielunmaailman asioita läpi käymällä, sinänsä niissä ei ole mitään pahaa, mutta ihminen kun ymmärtää että se joka tuntee meidän sisimpämme läpikotaisin, on pyrkimällä yritetty estää ihmiskeinoin tekemällä näitä hyvinvointi kurssien kautta ja teemmekin itsestämme jumalan, jolla ei ole yhteyttä elävään Jumalaan.
Haemme siis korvikkeita, erilaisista terapiamuodoista, esim. kiviterapia, jooga, shamaanikursseja jne.

Tiedämme että vihollinen pyrkii eksyttämään ja viemään johonkin aivan muuhun jotta ihminen löytäisi "rauhan".
Tiedämme kuitenkin että näissä ei ole mitään tekemistä elävän parantajan kanssa eli Jeesuksen Kristuksen.

Kun luulemme että uskontoa vähentämällä kouluista, ihmisistä tulee parempia, suvaitsevaisempia.

Mutta todellisuudessa tiedämme että masennus on koululaisten suurin ongelma tänäpäivänä.

Siksi entistä enempi tarvitsemme Jeesuksen Kristuksen opetuksia moraalista joka antaa ihmiselle tukea, voimaa elää tätä elämää.
Jeesus ei tee väkivaltaa Sanassaan, vaan Hän nimenomaan tahtoo että meillä olisi kaikki hyvin.
Kun katselemme tätä aikaa, moraalittomuus on levinnyt räjähdysmäisesti, joka tuutista tulee miten nuoret loikkii toistensa sänkyyn, petetään, ei ole mitään enää joka merkitsee nuorelle, pahoinvointi on taattu kaiken tällaisen moraalittomuuden jälkeen.
Itse nuorten työssä olleena olen nähnyt miten julkeaa tämän ajan nuoret elävät. Kun he tulevat hengelliseen kahvilailtaan, he pussaavat ja lääppivät toisiaan ihan meidän silmiemme alla, mikään häveliäisyys ei tule edes mieleen.

Kun puhutaan kirkon maineesta, minusta se laivat tekee samoin kuin aikoinaan Titanic.
Yritetään kaikilla vippaskonsteilla heittää sisään ihmisiä, ei Jumala anna pilkata itseään ja jos meillä vähänkin on ymmärrystä tiedämme tasan tarkaan että kun Henki loppuu niin alkaa ihmiskonstit, tätä aikaa eletään ja hedelmät ovat sen mukaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Niin turha ohjelma kuin kauniit ja rohkeat mikä tulee jo iltapäivisin televisiosta. Siinä nuori Hope otti seksin esille ja toi puhtaita arvoja miten seksi kuuluu vasta avioliittoon, mutta kuten vihollinen on juuri tämänkaltaisissa asioissa ovela, se alkaa etsimään vikoja henkilöstä joka niin ajattelee. Hän jopa yrittää tällaisen kihlatun langettaan siihen että henkilö Steffy joka antaa ymmärtää että häneltä "saa" eikä tarvitse edes odottaa hääyöhön on juuri tätä arviomaailman musertajaa joka tekee kaiken kauniin tuhraksi ja jopa vielä osoittaa että sellaisessa on jotain vikaa joka jaksaa odottaa hääyöhönsä, ja vielä se että kyseinen henkilö yrittää vielä tämän nuore on Hopen kihlattua manipuloida jotta itse voisi hypätä hänen kanssaan sänkyyn.

Tämä aikahan on tarkoitus murtaa juuri sitä puolta että sänkyyn voi mennä jo ennen papin aamenta.

Miten suorasti tämäkin ohjelma kertoo saatanan pyrkimyksistä tuhota avioliiton pyhyys, erilaisiin asioihin vedoten.

Eli suunta on se että naureskellaan niille jotka pitävät avioliittoa kunnia-asianaan, jopa omassa perhekunnassa on näin käynyt, on ihan suoraan sanottu että miksei voi mennä ensin yhteen ja sitten katsoa sopivatko toisilleen, minusta jo suorastaan loukkaavaa kun toiset ovat päättäneet odottaa toisiaan avioliittoon asti ja jakaa toisensa vasta hääpäivänään, olla yhtä.

Kun tällasiet saippuaohjelmat leviävät ja sitä pidetään jo jonain ihme juttuna että joku voi odottaa toistaan, niin se yritetään kaikin keinoin murtaa eri tavoilla ja jopa siten kuten ohjelma, tarjoamalla itseään miehelle joka on toiselle kihlattu.

Moraalittomuus on tätä päivää ja sen annetaan vieläpä ymmärtää että kun teet niin se on ihan ok!