torstai 12. heinäkuuta 2007

Blogikuume leviää!

Blogivillitys on viimein tarttunut minuunkin.
Jos nyt ensimmäisen viestin perusteella mistään villityksestä voi puhua.
Muutaman vuoden ajan olen julkaissut kirjoituksia Uskon Puolesta -nettisivuilla, joka edelleen säilyy perussivuna. Moni kristinuskon kannalta tärkeä ajankohtainen asia jää kuitenkin huomiotta, koska aika ei anna myöten kirjoittaa koknoaista artikkeleita. Blogi suo mahdollisuuden kommentoida nopeasti, jos vaikka lyhyemminkin, ajassa liikkuvia ilmiöitä.

Huomasin hiljattain miten laajalti esimerkiksi nettisivuilleni kirjoittamaa artikkeliani "Kristillistä Ympäristöaktivismia" oli luettu. Se poiki yhden TV-haastattelun ja pyynnön kirjoittaa aiheesta myös kristilliseen lehteen (en ole vieläkään ennättänyt). Sain muutamia sähköpostiviestejä. Huomasin, että sivuja luetaan. Ajankohtaiset aiheet herättävät kiinnostusta. Ihmisillä on tarve pohtia mitä jokin asia merkitsee, kun sitä tarkastellaan kristllisen uskon näkökulmasta.
Blogissa tarkoitus on nopeuttaa rytmiä, jolla pääsen ottamaan kantaa juuri ajankohtaisiin asioihin. Vaikkei minulla toki ole (oikeita) vastauksia kaikkiin kysymyksiin Yli 25 vuotta Jeesuksen seuraajana, ja kohta 17 vuotta kristittynä lehti- ja radiotoimittajana, on antanut kuitenkin näkökulmaa siihen miten ajassa liikkuvat asiat suhteutuvat siihen arvokkaaseen uskoon, joka meille Raamatusta avautuu. Ehkäpä joku saa ajatuksistani hiukan ajattelemisen aihetta, kenties apuakin.
Lyhyemmät blogikommentit eivät siis ole syvällisiä tutkielmia asioista, mutta palvelevat ajattelun ja keskustelun heräkkeinä. Pidempiä ja (toivottavasti) syvällisempia juttuja julkaisen edelleen UP-sivuilla. Sinne vaan tekemään löytöjä. Blogissa kirjoittelen nopeasti asioiden synnyttämät ensivaikutelmat.

Yritän kehittää tätä blogiakin pikku hiljaa. Palautetta saa antaa ja neuvoja.
Iloitsen siitäkin, että kerran parissa kuussa ilmestyvää Uskon Puolesta e-kirjeen tilaajakunta on kasvanut jo useisiin satoihin. Noissa kirjeissä kirjoitan syvällisemmin monista kristinuskon kannalta ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Jos sinulle ei vielä tule kirjettä, niin vilkaise näytenumeroita ja tilaa kirje ilmaiseksi sähköpostiisi. Lupaan etten spämmää.
Lopuksi Tsekkaa lähestyvä USKON PUOLESTA LEIRI! Kokonainen viikonloppu apologetiikan merkeissä. Upeat luennoitsijat. Edullinen hinta. 55 euroa koko viikonloppu. Ilmoittaudu saman tien.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noniin, asiaa! Hienoa, että järkkäsit blogin itsellesi.

Mulla olikin tässä jo muutaman päivän ajan mielessä, että kun kerran kirjoittelet nettisivuillesi juttuja, niin eikö olisi kätevämpää hoitaa homma jollain blogisoftalla. Ajattelin, että täytyisi ehdottaa sinulle tällaista, mutta eipähän nyt tarvitsekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyemmät blogikommentit eivät siis ole syvällisiä tutkielmia asioista, mutta palvelevat ajattelun ja keskustelun heräkkeinä

Itselleni tällainen on se juuri mitä ajattelin.
Kysymys tässä rukouksesta: Kuulen joskus että Jumalan mielenmukaista se on, siis rukous ja samalla kehotetaan rukoilemaan. Itselleni se voi joskus olla vaikeaakin. Kun taas toisinaan olen vain ja kiitän siitä mitä minulla on tai saan omistaa tässä ja nyt olen jo askeleen rukouksen tiellä. Huokaus. Jumala antaa. Armo on myös tällainen. Hyvyyttä meille. Armoa sekin, että rukoilen. Siis rukous ennemmin Jumalan puhetta minulle ja siis Jumalasta ei meidän tarpeistamme. Kommentti tähän?

Pasi Turunen kirjoitti...

Kaikki rukous ei tarvitse olla pyyntörukousta. Psalmit ovat täynnä kiitosta Herralle siitä, mitä Hän on, ja mitä hyvää on tehnyt meille. Psalmit olivat lauluja alunperin. Joten Raamatussa on laulukirjan sanat :)

Rukoillessa, ylistäessä, me puhumme Jumalalle. Raamattua tutkistellessa Jumala puhuu meille.

Minä pidän rukoillessa aina Raamatun avattuna edessäni ja silmäilen sitä. Usein Pyhä Henki pysähdyttää jonkun tekstinpaikan äärelle, jonka sisältö kääntyy rukoukseksi hartaushetkessäni.

Aina ei siis tosiaankaan tarvitse olla pyytämässä. Saa vain olla Herran läheisyydessä. Se on suloista :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma tämä Uskon puolesta blogi! Kiitos Jumalalle ja Pasille siitä.