lauantai 30. huhtikuuta 2016

MIKSI USKOT JEESUKSEEN, JA ETTÄ JUURI KRISTINUSKO ON TOTTA?

Autossa syntyi tämmöinen lyhytvideo. Kuten videolla totean, tämä ei vastaa kaikkiin kysymyksiin ja varmasti herättää jatkokysymyksiäkin. Mutta lyhytvideon tarkoitus onkin vastata lyhyesti vain yhteen rajattuun kysymykseen rajallisen ajan puitteissa. Useinkaan ihmiset eivät jaksa kuunnella pitkiä vastauksia, jotka paisuvat luennoiksi. Niinpä tästä yhdestä tiiviistetystä näkökulmasta voi olla hyötyä, jos joudut vastaavanlaiseen tilanteeseen ystäviesi seurassa. Enjoy.

2 kommenttia:

Mikko Muilu kirjoitti...

Onko kehäpäättely tuttu argumenttivirhe? Jeesus puhui totta, koska Jumala herätti hänet kuolleista. Mistä tämän tietää? Raamatusta. Mistä tietää raamatun olevan totta? Jumala sanoo niin. Missä? Raamatussa. Mitä jos raamattu ei pidäkään paikkaansa? O-ou.

Toinen vastaus on anekdootti, joka ei myöskään kelpaa argumentiksi. Anekdootteja löytyy möröistä avaruusolentoihin ja Elvishavaintoihin, joita et varmaan sinäkään kovin vakuuttavina pidä.

Kalle kirjoitti...

Mikko Muilu onko olkinukke argumentaatiovirhe tuttu? Raamattu ei ole yksi kirja, vaan useamman kirjan kokoelma. Ylösnousemustodistuksia löytyy eri kirjoittajilta eri kirjoista, jotka ovat toki koottu yhteen. Silti meillä on useampi todistajanlausunto tukemaan sitä käsitystä, että Jeesus nousi ylös kuolleista.

Vaikuttaisit käyttävän anekdootti-käsitettä merkityksessä "kuulopuhe", mutta Turunen viittasi itsensä tai lähimmäisen kokemukseen Jeesuksesta. Tällaista ei voi rinnastaa ajatukseen esim. urbaanista legendasta, koska kyseessä on vastaavanlainen välitön kokemus kuin arkipäiväisissä havainnoissa muutenkin.