tiistai 25. lokakuuta 2011

Nyt sitä saa! - Uskon Puolesta -kirja on ilmestynyt

Tuorein kirjani on nyt ilmestynyt ja saatavilla. Sen löytää vaikka Kuvan ja Sanan verkkokaupasta www.kuvajasana.fi.

Kirjan saa käteen myös torstaina alkavilta Helsingin Kirjamessuilta, jossa neljän päivän ajan (to-su 27.-30.10) kaikki suomalaiset kustantajat esittelevät uutuuksian. Mukana on myös kristillisiä kustantajia. Kuvan ja Sanan ja Studio24 messuosastolla kuvataan messupäivien aikana useita mielenkiintoisia televisiohaastatteluita, joiden lomassa on mukava tutustua uusiin kirjoihin.

Tervetuloa. Nähdään kirjamessuilla.

Studio24:n (ja Kuva ja Sanan) osasto: 7 e 52. Messut ovat auki: to, la ja su klo 10-18, pe klo 10-20 

--------------------------------------


Voiko Jumala luoda niin ison kiven ettei jaksa sitä nostaa ?
Nousiko Jeesus ihan oikeasti kuolleista?
Kuuleeko Jumala rukouksia?

Tämä on erilainen kirja kristinuskosta, kuin tähän mennessä lukemasi. Kirjoittaja haastaa luettavalla ja aikuisella otteella niin epäilijöitä kuin kristittyjäkin syventämään käsitystään kristinuskosta. Paikoin myös ravistellen luutuneita käsityksiä. Kirjan artikkelit ammentavat virikkeensä sieltä missä usko ja arki kohtaavat, mediasta, ajankohtaisista tapahtumista tai kirjoittajaa vastaan tulleista ihmisten Raamattua koskevista kysymyksistä.

• Oliko Anders Breivik vakaumuksellinen kristitty?
• Keitä olivat evankeliumeiden kirjoittajat?
• Pahuuden ja kärsimyksen ongelma?
• Onko Raamattu faktaa vai fiktiota?
• Saako kristittykin epäillä?
• Asuuko sielu aivoissa?
• Onko helvetti oikeudenmukainen? Entä taivas?
• Sielunvaellusoppi vai ruumiin ylösnousemus? 


Kirja joka haastaa uskovia ajattelemaan ja ajattelijoita uskomaan.
 


PASI TURUNEN on teologian maisteri, radiotoimittaja ja julistaja. Hänen Raamatun tuntemuksensa ja kykynsä pureutua kiihkottomasti vaikeidenkin asioiden ytimiin ovat parinkymmenen vuoden aikana tulleet tutuiksi tuhansille suomalaisille kristillisten radio- ja TV -ohjelmien välityksellä

------------------------------------------5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Olinkin jo odottanut, että kirjoittaisit tällaisen kirjan. Kansikuvasta voi olla sitten eri mieltä, jokin tyylikkäämpi ja lay out toimisi mielestäni paremmin. Mutta, "Don't judge the book by its covers".
Sisältö on asiallista hyvin pohdittua tekstiä. Täyttä rautaa!

TK

Anonyymi kirjoitti...

Hei Pasi! En ole vielä lukenut kirjaasi, mutta kiinostaisi erityisesti tuo helvetti luku. Olen lukenut tästä aiheesta aikaisempia tekstejäsi ja ne ovat olleet erittäin hyviä. Jos muistat sähköpostasin sinulle aiheesta kerran kaksi sekavaa kirjoitusta.

Aina silloin tällöin kysymys nousee mieleen ja jää ahdistamaan. Se on ainut asia uskossani, joka uhkaa hajottaa hyvän ja oikeudenmukaisen Jumalakuvani perustukset ja poistaa elämästä kaiken kauniin ja hyvän mielekkyyden. Jos Jumala ei olekaan hyvä ja oikeudenmukainen, niin mitä mieltä elämässä silloin on. Mitä arvoa on silloin rististä ja taivaasta(Vaikka NL olisi ollut täydellinen yhteiskunta, en olisi ollut onnellinen siellä koska samaan aikaan miljoonia syyttömiä kidutettiin) .

Katsoin(tyhmyyksissäni)kerran ahdistavan ja vastenmielisen gore-leffan nimeltä Hostel. Jos helvetti on leffan kuvaama sadistinen kidutuskammio kaikille, jotka ovat kuolleet ilman Kristusta(yhtälailla sadistiselle kiduttajalle, hänen uhreillensa kuin tavalliselle laskujaan maksavalle yksinhuoltaja äidille), niin mitä eroa on silloin Jumalalla ja Saatanalla.

Haluisin uskoa Helvetin olevan sellainen oikeudenmukaisen rangaistuksen paikka, jollaiseksi sinä olet sen kirjoituksissasi esittänyt. Mutta monien rajantakaiset kokemukset helvetistä valitettavasti tuovat lähemmin mieleen natsien kaaasukammiot tai kommunistien kidutusleirit kuin oikeudenmukaisen Hallitsijan vankilan. Näissä kertomuksissa vierailija usein huomaa ystävänsä tai sukulaisensa olevan demonien sadistisen kidutuksen kohde. Jos helvetti on kuuma ja armoton kiduttajalle, niin se on oikeutta hänen uhriaan kohtaan(kuten rikkaan miehen vertaukuvassa). Jos se on kuitenkin sitä samaa kaikille, niin se on mielivaltaista tyranniaa.

No tulipa pitkästi. Täytyi vain saada purkaa ahdistustani, julkaisitpa tätä tai et.

Samuel

Pasi Turunen kirjoitti...

Hei Samuel,

Et ole yksin kysymyksinesi. Ymmärrän erittäin hyvin helvettiin liittyvät pohdiskelut. Olisi jotenkin outoa jos ajatteleva ihminen ei jossain elämänsä vaiheessa kauhistuisi koko ajatusta. 

Juuri tänään sain käsiini Kuvan ja Sanan ihka uuden kirjan joka käsittelee tätä nimenomaista aihetta. Ei mikään "gore-kirja" :) Viileän rauhallinen ja ymmärtävällä otteella kirjoitettu.

Kirjoittaja Francis Chan. Kirjan nimi HELVETTI - Mitä Jumala sanoo isnkaikkisuudesta ( Kuva ja Sana). 

www.kuvajasana.fi

Suosittelen lämpimästi. Kirja ajattelevalle ihmiselle. 

Omassa kirjassani on vain yksi luku tästä aiheesta ja siinä lähinnä käsittelen sitä yhdeltä näkökulmalta. Chanin kirja paljon perusteellisempi. Eikä ole mikään hirveän paksu opus. Mukavat 130 sivua vain. 

Kannattaa jättää kaikki näkykokemukset omaan arvoonsa. Itse en niihin juurikaan perusta. Ratkaisevaa on se mitä Raamattu sanoo tai ei sano. "Ei yli sen mitä kirjoitettu on," sanoi Paavali. 

Tärkeintä ei ole uskoa helvettiin vaan Kristukseen. Mitä tahansa voimme kadotuksesta sanoa silti on yhä totta että "niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiora niille, jotka Kristiksessa Jeesuksessa ovat." (Room. 8:1). 

Jeesuksen ristin juurella ei tarvitse pelätä mitään. 

Siunausta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia kommentista. Täytyypä etsiä jossakin vaiheessa tuo kirja käsiini. Arvostan todella sinunkaltaisia kristittyjä, jotka pohtivat näitä asioita myös järkensä valossa, eivätkä vain piiloudu raamatun arvovallan taakse silloin kun eivät osaa vastata johonkin(koska raamattu sanoo näin-argumentti).

Olen kyllä yrittänyt välttää lukemasta kokemusperäisiä todistuksia(jotka yleensä ovat gorella mässäilyä, joiden ainoa tarkoitus on kauhistuttaa lukijaa). Uskon kuitenkin, että raamattu tukee ajatusta helvetin moniulotteisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Esim. VT:n tietyt jakeet tulettomasta tuonelasta viittaa mielestäni Helvetin lievempään asteeseen.
Tähän sopii myös kerran katsomani todistus rajantakaisesta kokemuksesta, johon poikkeuksena sisältyi "vain" kylmä pillkopimeä selli, eikä päänahkaa kuorivia demoneita.(Ajatus ikuisuudesta eristyssellissä on jo itsessään tarpeeksi kauhistuttava.)

Itselleni ajatukseen kuolemanjälkeisetä rangaistuksesta ei itsessään sisälly mitään ongelmaa. Jos koko ihmiskunta on langennut ja syntinen (mitä ei pitäisi olla kovin vaikea ymmärtää modernin ympäristötietoisuuden valossa tai kahden maailmansodan jälkeen), niin on selvää, että myöskään taivasta ei voisi olla ilman helvettiä.

Miten Jumala ylläpitäisi täydellistä sivilisaatiota, jos Hän samalla päästäisi sinne raiskaajat ja murhaajat. Jos kaikki pääsisi taivaaseen, niin Anne Frankin olisi vain siedettävä ärsyttävää naapuriaan, jonka postilaatikossa lukisi H. Himmler. (silloin miljoonat keskitysleirien uhrit tuskin veisaisivat "On armo suuri ihmeinen" )

Mutta taidanpa lopettaa, ennekuin alan kirjoittaa lukuja tähän. Muistakaa tosiaan keskittyä Kristukseen, kun ette ymmärrä jotakin tai jos jokin asia alkaa ahdistamaan. Jumala on hyvä ja oikeudenmukainen, vaikka emme sitä rajallisina olentoina aina käsittäisikään.

Luku 1: Helvetin ja Taiv...(tai no jääköön toiseen kertaan)

Siunausta.
PS. Katsoitko Pasi muuten Teemalta 21.11. dokumentin Theroux ja vihatut Phelpsit? Varsinainen armon tyyssija tuo Westboron baptistikirkko. :)

Pasi Turunen kirjoitti...

Samuel,

Kiitos sanoistasi. Sinänsä en pidä pahana tai moitittavana piiloutua Raamatun arvovallan taakse. Mutta ymmärrän ajatuksesi.

Pienen pätkän katsoin tuota Westboro dokkaria. Aivan kauheeta ja sekopäistä touhua. Huh.