lauantai 12. kesäkuuta 2010

Gazan laivaisku - suomalaisen sotilasasiamiehen analyysi

Tapanani ei ole ollut rasittaa blogiani apologiagenreen kuulumattomilla suuria intohimoja herättävillä aiheilla, kuten Lähi-itä. Gazan laivaisku on kuitenkin ollut sen verran vahvasti ja yksipuolisesti esillä mediassa ja tapahtumien kulusta on lisäksi monilla ollut vaikeaa muodostaa kokonaiskuvaa. Siksi vielä tämän yhden kerran aiheeseen liittyen tämä linkkivinkki.

Kommodori evp Mikko Taavitsaisen hyvä ja kiihkoton analyysi Gazan laivaiskusta Suomen Kuvalehden nettisivuilla:

Kirjoittaja on kommodori evp, joka toimi sotilasasiamiehenä Lähi-idässä
vuosina 2005-2009.

2 kommenttia:

Mikko Turpeinen kirjoitti...

Kiitos muuten kirjoittelusta viimeisimmässä SK:ssa. Tämä kommodoorin teksti oli myös mielenkiintoista luettavaa.

Tosiaan tällaista kiihkottomuutta ja asiallisuutta toivoisin kaikkeen Israel-Gaza uutisointiin ja keskusteluun. Viimeaikoina minua on uskovien israel-fanien Israelin periaatteellinen puolustelu ärsyttänyt vailla mitään rajaa. Ikäänkuin Israelin siunaamisella olisi mitään tekemistä väkivallan siunaamisen kanssa. Kaikki saarnastuolista tehty politiikka nostaa itsellä aina karvat pystyyn, ja siksi on ollut helpompi uskoa asialehden kirjoituksia, kuten SK:n kirjoitukset pari viikkoa sitten ("Israel nosti keskisormen koko muulle maailmalle..").

Pasi Turunen kirjoitti...

Israel ja jääkiekko nostattavat suomalaisissa suuria tunteita. Krisitttyjen Israel-puolustelu ei tarkoita, että kaikki mitä Israel tekee on hyväksyttävää. Pikemminkin tällainen puolustelu yleensä pyrkii - varsin hyvin perustein minusta - osoittamaan ettei uutisiointi Israelin suhteen ole tasapuolista ja aina edes totuudenmukaista. Tämä Israelvastainen hysteria Gaza uutisoinnissa oli malliesimerkki tästä. SK:n keskisormikirjoitus edusti samaa journalistista linjaa, jossa Israel refleksinomaisesti tuomitaan ennen kuin edes kukaan tarkkaan on vaivautunut selvittämään mitä todella tapahtui.