lauantai 5. kesäkuuta 2010

Astu laivaan - tai älä sittenkään... - Mavi Marmara ja "rauhanaktivistit" Välimerellä
Viidellä avustuslaivalla kuudesta kaikki sujui ilman välikohtausta. Vain yhdellä - turkkilaisella Mavi Marmaralla - syntyi väkivaltaisuuksia. Miksi?

Turkkilaislaivan omistajana ja lähettäjänä toiminut islamistinen IHH "hyväntekeväisyysjärjestö" osallistui mm. vuonna 1999 yritykseen tehdä pommi-isku Los Angelesin lentokentälle. Sittemmin se on rekrytoinut jihadisteja pyhään sotaan eri puolille maailmaa, salakuljettanut aseita, pessyt rahaa ja rahoittanut Hamasia. Tiedot ovat - yllätys, yllätys - turkkilaisilta viranomaisilta, jotka aikanaan kielsivät IHH:n toiminnan. Tanskalaisen tutkimuslaitoksen tutkija Evan Kohlman paljasti IHH:n yhteydet terrorismiin jo 90-luvun lopulla.

Mavi Marmara - ei omena kauas puusta putoa.
(Videot kannattaa avata koko näytölle niin näkyvät paremmin. Jos pitäisi katsoa vain yksi, niin aloita Glenn Beckin analyysistä).

Välähdyksiä matkatunnelmista laivalla:Israelin merivoimat pyysi laivaa muuttamaan kurssia ja radiosta vastattiin...


Tästä editoimaton versio.

Näin "rauhanjihadistit" toivottivat alukseen nousevat israelilaissotilaat tervetulleeksi ennen kuin ainoatakaan laukausta oli ammuttu - tunnelma on heti kuin suoraan Stanely Kubrikin Avaruusseikkailu 2001 avauskohtauksesta:Mitä itse tekisit, jos riehuva väkijoukko kävisi kimppuusi muun muassa näillä:


Glenn Beck tekee hyvän analyysin tilanteesta:Ettei unohtuisi, näin Hamas hallitsee Gazaa:Lopuksi - tekopyhyys ensin paljastettuna ja sitten toistettuna:Ja vielä PS: Tanskalaisen toimittajan Steffen Jenssenin silminnäkijäraportti Gazan humanitaarisesta tilanteesta heti laivueselkkauksen jälkeen:

Miksi Israel valvoo Gazan merisaartoa? Olisiko tässä yksi vastaus:


--------

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muutama kysymys herää kun näiden asioiden ympäriltä koettaa totuutta löytää. Ensimmäinen on se miksi Israel ei millään hyväksy luotettavaa tutkimusta asiasta vaan tekee tutkimuksen itse. Kuinka se uskoo että tekijän itsensä tekemä tutkimus voisi tuntua luotettavalta ulospäin. Toinen heräävä kysymys on että miten niin yksimielisesti maailman kansat voivat olla tässä kysymyksessä tuomitsemassa Israelin teon. Kenellä on niin suuri valta että pystyy saamaan koko muun maailman käsittämään tämän Israelin väkivaltaiseksi käyttäytymiseksi. Kolmas heräävä kysymys on, miksi Israel pitää yllä tätä tavalliseen kärsivään Gazan kansaan kohdistuvaa toimintaa. Olisiko hyvät työt parempi ase kuin väkivalta? Maailman sympatian sillä ainakin voittaisi paremmin kuin väkivallan kierteen yllä pitämisellä.
Näitä tyhmässä päässäni mietin..

Pasi Turunen kirjoitti...

Anonyymi, hyviä ja asiallisia kysymyksiä.

Brittiläisten entinen Afganistanjoukkojen komentaja Richard Kempp sanoi taannoin, että Israel kykenee demokraattisena valtiona tutkimaan asian itse, eikä sen ole tarvis antaa ulkopuolisten tutkia asiaa, kun vastaavaa ei vaadita muiltakaan demokraattisilta valtioilta. Esimerkiksi viime vuonna, Kempp totesi, saksalaiset Afganistanissa tekivät operationaalisen virheen, jonka seurauksena menehtyi 50-150 afgaanisiviiliä. Kukaan ei ollut vaatimasta Saksaa ulkopuolisten tutkijoiden syyniin. Sama on koskenut muita alueella toimivia maita.

Ottaen huomioon, että tänä päivänä on kiistattomasti selvää, että ihmishenkien menetykseen johtanut välikohtaus oli laivalle soluttautuneiden turkkilaisjihadistien järjestämä, ja IDF:n sotilaat turvautuivat tuliaseisiin vasta itsepuolustukseksi puukoin, kepein, metalliputkin yms asein päälletulevia raivokkaita jihadisteja vastaan, ulkopuolisten tutkijoiden tulisi pikemminkin tutkia näiden terroristien toimintaa eikä Israelin.

Israelissa ollaan kuitenkin kokoamassa tutkijalautakuntaa, johon mahdollisesti tulee pari ulkopuolista tarkkailijajäsentä.

Toiseen kysymykseesi: Tietoja Mavi Marmaran tapahtumista ja niihin johtaneista taustoista tihkuu jatkuvasti lisää. Tänään tiedämme (kts. linkit postauksessa), että IHH on korviaan myöten sotkeutunut islamistiseen terrorismiin ja sen rahoittamiseen ja tukemiseen. Laivalta tapahtumat uutisoitiin maailmalle nopeasti, yksipuolisesti ja valheellisesti. Israelissa on paljon kritisoitu puolustusvoimien suhteellista hitautta sen kuvaaman oman kuvamateriaalin julkaisemisessa, joka olisi voinut tasapainottaa uutisointia. Mutta nyt tietoja tulee jatkuvasti lisää ja kuva tasapainottuu ja on selvää, että kyse oli Israelin osalta tiedustelun epäonnistumisesta mutta viime kädessä itsepuolustuksesta.

Kolmas kysymyksesi: Israel ylläpitää Gazan saartoa, ei suinkaan tavallisiin ihmisiin kohdistuvana toimena, vaan Hamasin tuhansien rakettien ja kranaattien vuoksi. Israel on sodassa Hamasin kanssa, eikä halua terroristien aseistavan itseeän.Israel päästää tuhansia tonneja avustustarvikkeita Gazaan viikottain. Gazassa ei ole kivaa, mutta ei siellä ole nälänhätääkään.

Väkivallan kierre loppuu sinä päivänä, kun Hamas ja muut Gazan islamistit lakkaa havittelemasta poliittisessa ohjelmassaan julkilausuttua juutalaisten ja juutalaisvaltion hävittämistä ja luopuu väkivallasta. Siihen saakka Israel ei voi lakata puolustamasta kansalaisiaan.

Muutama hyvä linkki:
1. http://www.nydailynews.com/opinions/2010/06/07/2010-06-07_the_activists_wanted_violence.html
2. http://www.theaustralian.com.au/business/media/israeli-videocams-show-the-naked-truth-of-what-happened/story-e6frg996-1225876208422
3. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=177960