tiistai 16. syyskuuta 2008

Hatunnosto Miika Ruokaselle -

Piispaehdokas Miika Ruokanen on astunut julkisuudessa esiin ja ottanut kantaa homoparien siunaamiseen kirkossa. Ruokanen kirjoittaa blogillaan muun muassa:


"Kirkon pyhät toimitukset perustuvat kirkon oppiin. Raamatun luomisteologian ja ihmiskäsityksen pohjalta kristinusko on aina opettanut miehen ja naisen välistä avioliittoa. Kirkon pyhät toimitukset eivät voi poiketa tästä Raamattuun ja kirkon oppiin perustuvasta tosiasiasta. Siksi homoliiton instituution vihkiminen tai siunaaminen ei ole mahdollista kirkon pyhänä toimituksena."

Ruokanen osoittaa suoraselkäistä hengellistä paimenuutta, jota juuri tällaisena aikana tarvitaan.

Ruokasen koko tekstiin voi tutustua hänen omalla blogillaan:

2 kommenttia:

Mikko N. kirjoitti...

Huomasin, että tällä hetkellä homoadoptioista on avautunut keskustelu Ville Ylikahrin (vihr) blogissa

Perheen sisäinen adoptio

Keskusteluun osallistuu aktiivisesti myös SETA:n pääsihteeri ja ILGA:n asiantuntijajäsen Aija Salo (vihr). Toisin kuin aiemmin mainitsemani "Kohtaamisia kirkossa"-blogi, tässä näyttävät asialliset erimielisetkin kirjoitukset menevän läpi.

Mikko N. kirjoitti...

Olen kommentoinut eilistä Espoon tuomiokapitulin päätöstä tuoreeltaan omassa blogissani

Valhe ja perikato

Lisäksi laitoin tänä aamuna selvityspyynnön tuomiokapitulin tiedotusvastaavalle ja lakimiesasessorille siitä, missä on itse päätöspöytäkirja. Tällä hetkellä julkisuudessa on ollut vain lehdistötiedote, joka ei vastaa moniin olennaisiin valituksissa käsiteltyihin kysymyksiin lainkaan.