torstai 17. heinäkuuta 2008

Minä teen teistä ihmisten kalastajia - Mutta lomalla käy haukikin.

Kalastus on harrastus, johon jää helposti koukkuun. Harvoin olen viettänyt niin nautinnollisia lomahetkiä, kuin hiljattain kesälomalla kalastellessani tyynellä Paasivedellä ilta-auringon laskiessa horisontin taa.

Alku aina hankaalaa sanotaan. Minullakin meni aloitus uuden harrastuksen parissa kirjaimellisesti puihin. Olin uutta harrastusta varten hankkinut kohtuuhintaisen avokelan ja vavan, sekä kolme lupaavaa, myyjän suosittelemaa uistinta. Kalankiilto silmissä erehdyin ensimmäisenä päivänä mökille saavuttuamme heittelemään uistinta mökin rannalta. Soutuvene olisi ollut siinä ihan vieressä. Niinpä ensimmäinen uistin tarttui muutaman heiton jälkeen kiinni korkealle puun oksaan selkäni taakse. Siellä se on vieläkin. Toisena päivänä samasta kohdasta uistellessani (ja historiasta pitäisi jotain oppia) lähes 8 euron lippauistin jäi kiinni rannan pohjakiviin. Siellä se on vieläkin. Oli kaupunkilaispoika lähtenyt kalaan.

Naurakaa vain. Niin nauroi paikkakunnan kauppiaskin paikallisessa kalastusliikkeessä juttuani kuunnellessaan, kun loppuviikosta menin ostamaan uusia uistimia menetettyjen tilalle. Siihen saakka olin selvinnyt ainoalla jäljellä olevalla. Liekö säälistä, että antoi muiden ostosten kylkiäisinä kaupanpäälle pienen Blue Foxin lippauistimen, jolla vakuutti ahventa nousevan. Se näytti minusta avuttomalta.

Alku oli siis hankalaa, mutta lopulta homma alkoi sujua. Mukavasti nousi seuraavina päivinä jäljellä olevalla uistimella ahventa ja yksi puolikiloinen maukas hauki. Kaiken kruunasi, kun viimeisenä iltana päätin kokeilla paikallisen kauppiaan antamaa pienintä hallussani ollutta uistinta. Yllätyksekseni sillä nousi useita ahvenia sekä lopulta vähän reilun 2 kg:n hauki.Näin on joskus hengellisessä elämässäkin pitäessämme evankeliumia esillä. Ensimmäiset kömpelöt yritykset epäonnistuvat surkeasti. Sitten - kun vähiten osaamme odottaa - joku tarttuu kiinni evankeliumiin, vaikka mielestämme emme edes yrittäneet kunnolla. Pienimmällä ja silminnähden arvioituna vähäpätöisimmällä uistimella tulee suurin saalis.

Kuten tästä kaikesta voi päätellä, kesäloma on mennyt hyvin. Pian palaan sorvin ääreen virkistyneenä ja työt sekä kirjoittelu blogissa jatkuu. Samoin Uskon Puolesta -kirjeitä alkaa jälleen ilmestyä. Jos et vielä ole tilaaja, niin tutustu näytearkistoon ja pyydä ilmainen UP-kirje tulemaan sähköpostitse. Lomana aikana on tapahtunut mielenkiintoisia asioita, jotka ansaitsevat tulla esiin nostetuksi UP:n merkeissä.

Muutama lomapäivä on vielä jäljellä, joten taidan lähteä tästä hiukan kalaan...

Ei kommentteja: