keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Mitä on evankeliumi?

Arvostettu yhdysvaltalainen raamatunopettaja, tri R. C. Sproul kirjoitti nettisivuillaan hiljattain lukemisenarvoisen jutun siitä mitä evankeliumi on. Alla käännös Sproulin artikkelista, joka löytyy Sproulin Ligonier Ministries -järjestön sivuilta otsikolla What is the Gospel?

-------------------
Mitä on evankeliumi?
R.C. Sproul


Ei ole olemassa suurempaa sanomaa kuin se mitä kutsumme evankeliumiksi. Kaikesta huolimatta evankeliumia vääristellään tai yksinkertaistetaan usein liikaa. Ihmiset ajattelevat julistavansa evankeliumia sanoessaan, että ”elämälläsi voi olla tarkoitus”, tai että ”sinulla voi olla henkilökohtainen suhde Jeesukseen”. Tämä kaikki on totta ja tärkeää, mutta ei osu evankeliumin sydämeen.

Evankeliumia kutsutaan hyväksi uutiseksi, koska se puhuttelee vakavinta ongelmaa, joka meillä ihmisinä on. Tuo ongelma on yksinkertaisesti tämä: Jumala on pyhä ja oikeudenmukainen. Minä en ole. Elämäni lopulla minä joudun pyhän ja vanhurskaan Jumalan eteen tuomiolle. Silloin minut tuomitaan joko oman vanhurskauteni – tai sen puuttumisen – perusteella, tai jonkun toisen vanhurskauden perusteella. Evankeliumin hyvä uutinen on, että Jeesus eli täydellisen vanhurskaan ja Jumalalle kuuliaisen elämän. Ei itsensä, vaan kansansa tähden. Hän teki puolestani jotain mihin itse en pystynyt. Sen lisäksi, että hän eli täydellisen kuuliaisena Hän uhrasi itsensä täydellisenä uhrina ja tyydytti Jumalan oikeudenmukaisuuden ja vanhurskauden.

Aikamme suuri väärinkäsitys on tämä: Luullaan, että Jumala ei ole kiinnostunut omasta kunniastaan. Häntä pidetään jonkinlaisena lepsuna jumalolentona, joka heiluttaa anteeksiantamuksen kättä kaikkien ylitse. Ei. Anteeksiantamus on kallis asia Jumalalle. Se vaati uhrin – Hänen oman poikansa. Tämä uhri oli niin arvokas, että Jumala itse vahvisti sen arvon herättämällä Jeesuksen kuolleista. Kristus siis kuoli meidän puolestamme, ja Hänet herätettiin meidän vanhurskauttamisemme tähden.

Evankeliumi on jotain objektiivista. Se on sanoma siitä kuka Jeesus on ja mitä Hän on tehnyt. Sillä on myös subjektiivinen ulottuvuus. Miten saamme Jeesuksen ansion omaksemme? Miten minä saan sen? Raamattu opettaa selvästi, että meitä ei vanhurskauteta tekojen ja omien ponnistusten vuoksi, vaan yksin ja ainoastan uskon kautta. Sinä saat Kristuksen elämän ja kuoleman ansion osaksesi ainoastaan laittamalla luottamuksesi Häneen – yksin Häneen. Kun sen teet Jumala julistaa sinut vanhurskaaksi, ottaa sinut perheeseensä, antaa kaikki syntisi anteeksi, ja matkasi ikuisuuteen voi alkaa.

- R.C. Sproul

(c) Tabeltalk Magazine
----------------------------------

Ei kommentteja: