lauantai 3. elokuuta 2013

Todistaako tiede, ettei Jeesus ole voinut nousta kuolleista?
Kuolleet eivät luonnostaan heräile henkiin. Todistaako tämä, ettei Jeesuskaan ole voinut nousta kuolleista? Mike Liconan lyhytvideosarjan 8. osassa tartutaan kiinni tieteelliseen maailmankuvan, jonka valossa kuolleista nousemista pidetään mahdottomana.Myth #8: Science Proves that Resurrections Cannot Occur from Credo House on Vimeo.

Kokeellinen luonnontiede perustuu luonnossa tapahtuvien asioiden toistuvaan havainnointiin ja niistä tehtyihin yleistyksiin.

Mitä siis pitäisi ajatella Jeesuksen kuolleista heräämisestä sen tosiasian valossa, että meillä ei ole luonnossa havaintoja ihmisistä, jotka nousevat luonnollisesti kuolleista.

Se, että kukaan muu maailmassa eläneistä ihmisistä ei koskaan ole herännyt kuolleista uuteen kuolemattomaan elämään ei kuitenkaan ole todiste Jeesuksen ylösnousemusta vastaan.

Kristinusko näet ei opeta, että kuolleista herääminen on jokin luonnollinen ilmiö, jollaisia tapahtuisi säännönmukaisesti. Se, että ihmiset eivät luonnollisesti herää kuolleista ei ole argumentti kristinuskoa vastaan. Se on osa kristinuskon argumentaatiota.

Jos Jeesus heräsi kuolleista kyse ei voi olla luonnollisesta asiasta. Kristinuskon mukaan Jumala herätti Jeesuksen kuolleista.

Siksi se tosiasia, ettei tiede tunne tapauksia, joissa kuolleita heräisi, ei ole todiste siitä, ettei Jumala herättänyt Jeesusta kuolleista.

Licona pyytää ajattelemaan veden päällä kävelyä. Jos marssitamme lähes kaikki nyt elävät miljardit ihmiset vesialtaalle, he kaikki vajoavat. Lopuksi pyydämme kolmevuotiasta poikaa, yrittämään samaa. Hän kieltäytyy luonnollisesti ensin, koska on nähnyt kaikkien muiden epäonnistuvan. ”Entä jos sanon ’Anna kätesi'? Sitten pidän hänen käsistään kiinni altaan reunalla niin, että hän kulkee veden pinnalla altaan toiseen päähän?” Licona kysyy.

”Nyt sinä huijasit! Sinähän autoit häntä!”, joku huudahtaa. ”Juuri niin,” vastaa Licona. Kukaan ei pysty kävelemään vedenpäällä luonnostaan, ellei joku auta häntä.

Aivan samalla tavalla Jeesuskaan ei itsestään, luonnollisesti noussut kuolleista. Jumala herätti hänet.

Vaikka tiede ei tunne muita tapauksia, jossa joku olisi herännyt kuolleista, se ei todista, ettei Jeesus olisi voinut nousta kuolleista.

”Tiede voi vain todistaa, että kuolleet pysyvät luonnollisesti kuolleina, mutta ei sitä, että Jumala ei voisi herättää kuolleita. Tiede ei todista, ettei Jumala ole voinut herättää Jeesusta kuolleista,” Licona sanoo.

Lopuksi Licona muistuttaa siitä, että Jeesuksen kuolleista herääminen ei ole verrattavissa ihan kenen tahansa ylösnousemiseen. Jeesus väitti olevansa Jumalan poika ja sanoi kuolleista nousemisensa todistavan oikeaksi sen kuka hän oli.

Liconan lyhytvideosarjan 9. osassa pohditaan väitettä, jonka mukaan Jeesuksen ylösnousemuksesta ei yksinkertaisesti ole riittävästi näyttöä.

----------------

Ei kommentteja: