tiistai 8. marraskuuta 2011

Pommi-isku kesken jumalanpalveluksen!

Vikash Patrick saattoi vain hymyillä, vaikka seurakunta lauloi vakavaa virttä. Hänen 19-vuotias morsiamensa, Deepe, seisoi hänen rinnallaan pukeutuneena syvän vaalean punaiseen, melkein punaiseen, sariin. He olivat molemmat kotoisin Patnasta, Intiasta, mutta viimeiset neljä päivää he olivat häämatkallaan kulkeneet yhdessä Katmandussa, Nepalissa.

Vikasha kumartui hieman ja kuiskasi Deepen korvaan: ”Jumala antoi minulla vaimon, joka on kaikkia näkemiämme nähtävyyksiä kauniimpi.” Deepe punastui ja kuiskasi hiljaisen kiitoksen ja sitten hän painoi päänsä Vikshan olkapäätä vasten. Heidän yhteinen matkansa oli ollut ihmeellinen. He olivat nähneet värikkäitä toreja ja hienosti koristeltuja temppeleitä. Mutta Vikshan mielessä mikään ei vetänyt vertoja hänen vierellään seisovalle henkeäsalpaavan kauniille vaimolle.

Virren aikana Vikash huomasi kookkaan kokoisen naishenkilön astuva sisälle seurakuntaan. Tämä istahti penkkiriville aivan heidän eteensä. Naista hetken tarkattuaan Vikash vilkaisi kirkon sisäänkäynnin suuntaan nähdäkseen oliko muita tulossa. Nepal on tällä hetkellä turvaton paikka pitää kristillisiä jumalanpalveluksia. Vain muutama kuukausi aikaisemmin eräs pappi oli murhattu ja poliittinen kuohunta on kärjistänyt uskonnollisia jännitteitä entisestään.

Vaarasta välittämättä Vikash ei osannut ajatella parempaa paikkaa olla yhdessä vaimonsa kanssa, kuin osallistua hänen kanssaan jumalanpalveluksen toisten uskovien kanssa. Kaikesta huolimatta hän piti tarkasti silmällä ovea nähdäkseen keitä tulisi sisään.

Vikash ei ollut huomannut, että heidän edessään istunut nainen otti jotain käsilaukustaan. Laitettuaan pienen mustan esineen vaivihkaa hihaansa nainen poistui kirkon sivuoven kautta. Hän jätti käsilaukkunsa kirkonpenkkiin. Juuri siihen kohtaan, missä Deepe istui.

Viisi minuuttia myöhemmin pommi räjähti.

Palavat sirpaleet lensivät ilman halki. Vikash iskeytyi lattiaan ja tunsi aivan kuin hänen koko ruumiinsa olisi kietoutunut kipuun. Hän oli yhä tajuissaan ja yritti löytää vaimonsa, mutta ei nähnyt häntä. Hän ei huomannut, että edessä ollut penkkirivi oli tulessa ja hänen tulipaloa lähellä olevaan kylkeensä alkoi nousta valtavia vesirakkuloita kuumuuden vuoksi. Vikash puri hampaat yhteen ja kierähtäessään kauemmas hän melkein pyörtyi. Kierähtäminen oli vienyt hänet kauemmas liekeistä, mutta samalla painanut palaneen ihon rakkuloineen vasten kivilattiaa.

Vikash ei löytänyt vieläkään vaimoaan. Hän yritti huutaa Deepen nimeä, mutta ei kyennyt kuulemaan omaa ääntään. Räjähdys oli ilmeisesti rikkonut hänen tärykalvonsa. Kykenemättä kuulemaan mitään hän kykeni kovien kipujen keskellä käyttämään vain silmiään päästäkseen selville mitä savun täyttämässä huoneessa oli oikein tapahtunut. Oikealla puolellaan hän näki ihmisiä, jotka olivat selviytyneet vahingoittumattomina ja jotka kantoivat toisia ulos rakennuksesta. Hänen vasemmalla puolellaan oranssina ja punaisena paloi ainoastaan kirkon penkki. Ainoastaan…

Vikasi sulki silmänsä ja avasi ne uudestaan toivoen näkevänsä väärät värit. Ne pysyivät kutienkin samana. Oranssien ja punaisten värien keskellä näkyi jotain syvän vaalean punaista. Jotain saman väristä kuin Deepen sarissa.

Suolaiset kyyneleet alkoivat valua Vikashan poskille ja saman tien ne kiehuivat pois huoneen kuumuudesta. Lopulta Vikasha menetti tajuntansa kuumuuden, savun ja surun vuoksi, juuri kun joku mies tarttui häneen ja kantoi ulos kirkosta.

Tämän raportin kirjoittamisen aikoihin Vikash sekä monet muut ovat yhä sairaalahoidossa palovammojen vuoksi. Deepe menehtyi.

Nepalin Puolustus Armeijaksi itseään kutsuva äärihindulainen militanttiryhmä (Nepal Defense Army, NDA) otti vastuun iskusta ja on uhannut kaikkia, jotka eivät tunnusta hindulaista uskontoa uusilla väkivallan teoilla mikäli nämä eivät lähde maasta.

Vikashan ja Deepen tarinan kertoi maailmalle Veli Andreaan perustama Open Doors –järjestö nettisivuillaan.

Muistathan, että sunnuntaina 13.11. vietetään KANSANINVÄLISTÄ RUKOUSPÄIVÄÄ VAINOTUN SEURAKUNNAN PUOLESTA. Tule mukaan klo 18 alkavaan yhteiskristilliseen rukoustilaisuuteen Kristuskirkkoon  (Apollonkatu 5). Shafian tähden. Tilaisuudessamme erityisvieraana veli Lazarus Iranin vainotun seurakunnan keskeltä.

Maailmassa on noin 200 miljoonaa kristinuskoa tunnustavaa ihmistä, joiden oikeutta harjoittaa vapaasti kristillistä uskoa rajoitetaan eri tavoin ja usein myös väkivaltaisesti. Vuosittain maailmalla surmataan lukuisia  kristittyjä uskonsa tähden Kristukseen. 

Ilmaisen rukousoppaan voit ladata itsellesi täältä.

Ei kommentteja: