torstai 14. lokakuuta 2010

Lomalta takaisin työkiireitten keskelle

Palasin lomalta ja tarkoitus on piakkoin jatkaa blogikirjoittelua.

Ensimmäisenä varmaan pitää hiukan jälkiviisaasti kirjoittaa YLE:n homoilta keskustelusta, jossa olin mukana. Kiehtoa ja haastava ilta. Ohjelma on vielä kuukauden verran nähtävillä YLE:n Areenassa.

Sonja Falki ennättikin jo blogissaan kirjoittamaan hiukan Mietteitä YLE:n homoillasta. Itse palaan aiheeseen ihan muutaman päivän sisällä.

On selvää, että keskustelussa, jossa on pitkälti toistakymmentä osallistujaa ja jossa yritetään käsitellä monta osa-aluetta, jää aina paljon sanomatta. Kummaltakin osapuolelta. Lisäksi aikaekonomia pakottaa käyttämään puheenvuoron lyhyesti ja ytimekkäästi minkä vuoksi on valittava haluaako puhua enemmän tunteista vaiko asiasta.

Itse olin tyytyväinen lähetyksen ilmapiiriin sekä toimittajien tasapuolisuuteen. Keskustelu oli suorasukaista, mutta mielestäni missään kohden ei menty henkilökohtaisuuksiin.

Kaikkein haasteellisimmaksi mielestäni muodostui homoliittoja ajavien puheenvuoroissa esiintyvien piilevien ennakko-oletusten purkaminen. Tähän palaan tulevassa blogissani lähemmin.

Olen saanut runsaasti palautetta. Pääasiassa positiivista. Ne ovat tulleet ohjelmaa seuranneilta kristityiltä. Arvelisin, että toisella puolella tilanne on sama: Omilta on tullut paljon positiivista palautetta. 

Jos ohjelman tiivistäisi yhteen lauseeseen se olisi tämä: Keskustelu alkoi hauvelista ja päättyi pingviiniin.

Palaillaan pian asiaan. 

Ei kommentteja: