keskiviikko 19. elokuuta 2009

Israelilaissotilaat varastavat palestiinalaisten elimiä? - Että mitä?!

Nykyään on muodikasta suhtautua kritiikittömästi Israelia kohtaan. Mikä tahansa juttu kelpaa kansainväliseen levitykseen, kunhan siinä kerrotaan israelilaisten tekevän jotain kyseenalaista ja kauheaa. Jos viralliset israelilaislähteet (esimerkiksi hallitus ja puolustusvoimat) vielä sattuisivat väittämään tietoja perättömiksi on se vain entistä suurempi syy uskoa, että väitteet pitävät paikkaansa. Näin pelottavan poliittisesti korrektissa ilmapiirissä elämme.

Ruotsalainen Aftonbladet -lehti teki tässä suhteessa todellisen rimanalituksen (tai ylityksen) ja vei lehden kertaheitolla suoraan keskiajalle julkaistessaan kuluvalla viikolla Donald Boströmin jutun "Våra söner plundras på sina organ", jossa väitetään israelilaissotilaiden varastelevan yhteenotoissa surmansa saaneilta palestiinalaisnuorukaisilta sisäelimiä! Että tekevän mitä? Kyllä varmaan varastavat. Tekiväthän juutalaiset keskiajallakin matzaleipiä pakanalasten verestä ja myrkyttivät kaivoja, eikö?

"Pojiltamme ryöstetään sisäelimiä", otsikoi Aftonbladet. "Palestiinalaiset syyttävät Israelin armeijan varastavan ruumiinosia uhreiltaan". Palestiinalaiset syyttävät? Sen on siis oltava totta. Boström epäilee, että hänen kuulemassaan asiassa on perää, koska amerikassakin vangittiin hiljattain yksi rabbi osallisena kansainväliseen mustan pörssin kauppaan. Muutenkin kaikkea punnittuaan "Frågårna kvarstår", sanoo Boström.

Onko typerämpää ja vastenmielisempää journalismia nähty aikoihin?

Israelin ulkoministeriö reagoi juttuun voimakkaasti ja Ruotsin suurlähetystö julkaisi keskiviikkona lausunnon, jossa todetaan: "Ruotsalaisessa Aftonbladet lehdessä ilmestynyt artikkeli on järkyttävä ja kauhea esimerkki niin meille ruotsalaisille kuin Israelin kansalaisillekin. Me jaamme Israelin hallituksen edustjien, median ja yleisön edustajien tyrmistyksen. Lähetystö irtisanoutuu jutusta selvästi."

Israelin radio tavoitti Boströmin puhelimitse tämän ollessa matkalla hätäkokoukseen Aftonbladetin toimitukseen - arvatenkin juttunsa johdosta. Boström kertoi henkilökohtaisesti haastatelleensa palestiinalaistodistajaa, joka oli kertonut hänelle israelilaissotilaiden väitetysti vieneen yhteenotoissa kuolleen palestiinalaisen ruumiin. Muutamaa päivää myöhemmin ruumis palautettiin - väitetysti ilman joitakin sisäelimiä. "Olin paikalla haastattelun aikana tuona iltana ja olin todistajana. Minua asia huolestuttaa siinä määrin, että halusin, että se tutkitaan," Boström kertoi radiolle. "Mutta minulla ei ole mitään hajua tai ajatusta siitä onko se totta vai ei." Ei mitään hajua. I have no clue.

Ruotsalaislehti Sydvenskanin kolumnisti Mats Skogkär kommentoi Boströmin juttua otsikolla Antisemitbladet: "Kuiskauksia pimeässä. Nimettömiä lähteitä. Huhuja. Muuta ei tarvita. Me kaikkihan tiedämme, että millaisia he [juutalaiset] ovat, emmekö tiedäkin: epäinhimillisiä, kovia. Kykenevät vaikka mihin. Nyt ei puutu kuin selitys, joka on yhtä ennustettavissa: 'Antisemitismiä? Eihän toki, vaan kriittisyyttä Israelia kohtaan.'"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Historiaa toistaa jälleen kerran itseään. Juutalaisia syytetään ties mistä ja kuulemma maailmanrauhankin pahin uhka on juutalaisvaltio. Ihan samanlaista antisemitististä propagandaa kuultiin natsienkin suusta. Antisemistismi oli nostanut päätäään Euroopassa jo ennen toista maailmansotaa.

Tänään tuota samaa propagandaa kuuluu ääri-isalmistien suusta vaikkakin islamin piirissä antisemitismi ei todellakaan ole mikään uusi ilmiö vaan se on aivan yhtä vanha kuin islam itse.

Kuinka voimme jälleen kerran olla niin sokeita?! Me emme tehneet mitään holokaustin aikana. Vaikennemmeko jälleen ja annamme juutalaisten kokea juuri sen saman rasistisen vihan jota he ovat kautta aikain kokeneet.

Yksi rahanahne rabbi ei tee koko juutalaisesta kansasta rahanahnetta. Muutaman israelilais-sotilaan tekemä haastavalla taistelukentällä tapahtuneesta hätäilystä, hermostumisesta yms tekemä yksittäinen virhe esim. Gazan sodan aikana ei tee Israelin armeijasta moraalittomia arvoja edustavaa tahoa.

Yksittiset virheet eivät myöskään tarkoita sitä ettei Israelillaolisi oikeus ja vlevollisuus kansalaistensa ja yhteiskuntansa parasta ajatellen puolustautua aina kun siihen on tarvetta.

Nimeltä mainitsettoman israelilaisen poliitikon mahdolliset korruptiset teot eivät tee koko Israelin johdosta mätämunaa. Kaikkien kansojen ihmiset tekevät virheitä. Jostain syystä me ihmiset keskitymme Israelin kohdalla melkeinpä ainoastaan niihin yksittäisiin virheisiin ja leimaamme siinä samalla koko kansan.

Me emme useinkaan keskity siihen hyvään mitä tuon valitun kansan kautta Yahweh, Israelin Jumala, on maailmalle antanut: lain, Raamatun ja Messiaan Yeshua (Jeesuksen Kristuksen). Lain, Raamatun ja Messiaan valtavan positiivista muutosvoimaa maailmaa kohtaan ei tarvitse enempää esitellä. Jokainen tulee sen huomaaman kun viitsii ajatella asioita hieman syvemmin tutkimalla historiaa avoimin mielin jne.

Ja jokainen on jo nähnyt miten nämä asiat ovat vaikuttaneet maailmaan kautta vuosisatojen, mutta ne ovat ihmisten mielestä niin itsestäänselviä ettei kaikki edes viitsi tutkia mistä tämä kaikki hyvä on tänne maailmaan tullut.

Ehkäpä odotamme Israelilta huomattavati korkeampaa moraalia kuin me itse odotamme itseltämme, koska ikäänkuin tiedostaisimme sen, että Israel todellakin on Jumalan valitsema pappiskansa, joka tosin elää tällä hetkellä kansallisella tasolla luopumuksessa poikkeuksia lukuunottamatta (kymmenet tuhannet Yeshuaan uskovat messiaaniset juutalaiset Israelissa ja ympäri maailman), mutta tullaan jälleen kerran ennalistamaan valoksi kaikille maailman kansoille kuten Raamattu lupaa.

Messiaanisen 1000 vuoden koko maailman kattavan rauhanvaltakunnon tulo Yeshuan paluun myörä on todella lähellä. Yksi aikainmerkki siitä on valitun kansan mustamaalaaminen mitä erilaisimpien valheiden ja propagandan kautta leimaamalla koko kansa "huijareiksi" ja "verenimijöiksi" yksittäisten tapausten perusteella. Valitulla kansalla tulee olemaan siinä valtakunnassa erityinen pappistehtävä maailman valona. Aamen.

Pasi Turunen kirjoitti...

Hupsista, sormeni olivat ajatusta nopeammat ja vahingossa painoin "hylkäys" nappia erään tähän ketjuun tulleen Anonyymin viestin kohdalla kun piti painaa "julkaise". Pahoitteluni.

Jos haluat kirjoittaa uudestaan, niin lupaan olla huolellisempi :)

Muutenkin yleisesti pahoittelen viivettä joka joskus syntyy kommenttien julkaisun kanssa. Työ- yms. kiireiden vuoksi en välttämättä seuraa kommentointia aivan joka päivä ja viestien julkaiseminen saattaa usein jäädä seuraavaan päivään.

Kiitos kärsivällisyydestä ja osallistumisesta.