tiistai 28. huhtikuuta 2009

Talibanit tappoivat kaksi kristittyä Pakistanissa

International Christian Concern (ICC) ihmisoikeusjärjestö on juuri välittänyt tiedon siitä, että talibanit ovat edenneet menestyksekkäästi Swatin laaksossa lähellä Islamabadia ja hyökänneet kristittyjen asuttamalle aluelle surmaten heistä kaksi. Surmatyö tapahtui sen jälkeen kun kristityt olivat kokoontuneet yhteen osoittamaan mieltä seinäkirjoituksien johdosta, joissa heidän käskettiin kuoleman uhalla kääntyä islaminuskoon. ICC:n mukaan Pakistanin sisäpoliittinen epävakaus on saattamassa vähemmistöt vaaraan.

Huhtikuun 20. Päivänä Taseerin kaupungin asukkaat Karachissa löysivät kahden kirkon seinään kirjoitettuja graffiteja, joissa sanottiin “Kauan eläköön Taliban”, “päämääränämme on talibanisaatio” sekä “Ottakaa vastaan Islam tai valmistautukaa kuolemaan”. Seuraavana päivänä kristityt järjestivät julkisen protestin vetääkseen paikallisten viranomaisten huomion ja saadakseen suojelua. Viranomaiset eivät tiettävästi tehneet asian johdosta mitään, kertoo ICC.

Mielenilmauksen tapahtumapäivänä (21.4) satakunta naamioitunutta ja automaattiasein varustautunutta terroristia valtasi Taseerin kylän. Kristityt pakenivat koteihinsa ja lukitsivat ovet.

Kristityn poliitikon, Asif Stephenin mukaan, yksi mielenosoittajista oli sanonut: “Me osoitimme rauhanomaisesti mieltämme ja aivan yllättäen useat militantit ryntäsivät meitä kohti. Jotkut hyökkääjistä tunkeutuivat koteihin, varastivat rahaa ja jalokiviä, tekivät väkivalotaa naisille ja polttivat heidän omaisuuttaan. Vanhuksia haavoittui ja yksi lapsi putosi maahan ja kuoli ystäväni käsivarsille.”

Talibanit kulkivat ovelta ovelle ja murtautuivat kristittyjen kohteihin, repivät vanhuksia ja naisia hiuksista ulos kadulle. Talibanjohtajat huusivat: “Teidän uskottomien tulee kääntyä Islamiin tai kuolette. Miksi te pesitte pois varoitukset, jotka oli jätetty teidän kirkkojenne ja kotienne oviin? Kuinka te uskallatte julkisesti osoittaa mieltä talibaneja vastaan?”

ICC:n saamien tietojen mukaan terroristit tekivät useille naisille seksuaalista väkivaltaa ja pahoinpitelivät useita naista hakkaamalla heitä kepeillä, rautaketjuilla ja ruoskilla. He sytyttivät monia koteja tuleen. Kun kaksi kristittyä yritti vastustella, heidät tapettiin teloitustyyliin omien perheidensä silmien edessä, kerrotaan ICC:n tuoreessa tiedotteessa. Surmattujen identiteettiä ei vielä ole saatu vahvistetuksi,

Poliisin on kerrottu pidättäneen seitsemän hyökkäykseen osallistunutta talibanmilitanttia, mutta vielä ei tiedetä kuka oli välikohtauksen takana.

Jeremy Sewall
(Advocacy Director), ICC järjestöstä sanoo tapahtuman johdosta: “Pakistanin hallitus on taipumalla terroristien vaatimuksiin Swatin laaksossa tehnyt mahdolliseksi silmittömät hyökkäykset kristittyjä vastaan. Kristityt ovat ennenkin kokeneet diskriminointia Pakistanin suurkaupungeissa, mutta tähän saakka heidän ei ole tarvinut pelätä pakkokäännytysten tai laajamittaisten teloitusten uhkaa. Tämä hyökkäys on esimakua jostain paljon pahemmasta mitä on tulossa mikäli Pakistanin hallitus jatkaa myönnytysten tekemistä muslimiradikaaleille.”

Lähde: International Christian Concern, 2020 Pennsylvania Ave. NW, #941 • Washington, DC 20006-1846 www.persecution.org / Email: icc@persecution.org CONTACT: Jeremy Sewall, Advocacy Director 1-800-422-5441, jeremy@persecution.org.

Ei kommentteja: