lauantai 22. syyskuuta 2007

Rikkaaksi tekevä köyhyys!

"Sillä te tunnette meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armon, että hän, vaikka oli rikas, tuli teidän tähtenne köyhäksi, että te hänen köyhyydestään rikastuisitte." (2 Kor. 8:9).

Apostoli Paavalin ajatus on siinä, että Kristus jätti kirkkauden, joka hänellä oli ennen maailman perustamista (Joh. 17:5), ja tuli ihmiseksi, sovitti synnit ristinkuolemallaan. Yksin tästä, kristillisen uskon kannalta keskeisestä totuudesta voisi kirjoittaa paljon.

Itse tulin pysäytetyksi tällä kertaa sen ajatuksen äärelle miten rikasta onkaan Kristuksen köyhyys! Köyhäksi tultuaankin hänen köyhyytensä oli suurempaa kuin ihmisten rikkaus. Meillä on köyhä Kristus - Jumala, joka tuli ihmiseksi. Ja kuitenkin Hänen köyhyytensä on rikkaaksi tekevää köyhyyttä. Hänen köyhyytensä on enemmän, kuin mitä on yhdelläkään rikkaalla ihmisellä. Rikkainkin ihminen tarvitsee rikkauksiensa keskellä sitä mitä Kristus antaa köyhyydestään. Kristus on köyhyydessään rikkaampi kuin yksikään maailman rikkaimmista. Tilanne on samanlainen, kuin 1 Kor .1 luvussa, jossa Paavali sanoo, että "Jumalan hulluus on viisampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset" (1 Kor. 1:26).

Mikä meitä odottaakaan Taivasten valtakunnassa, jossa viimein tulemme osallisiksi Kristuksen rikkauksista, kun jo nyt hänen köyhyydestään olemme tulleet rikkaiksi ja saaneet synnit anteeksi ja iankaikkisen elämän Hänessä.

Ei kommentteja: