lauantai 28. maaliskuuta 2009

Earth Hour: Valot pois! - Jeesus: Valot päälle!

Tänään vietetetään maailmanlaajuista Earth Hour päivää. Kampanja rohkaisee ihmisiä ilmaisemaan huolensa ilmastonmuutoksesta sammuttamalla kaikki valot tunnin ajaksi klo 20.30. Valot sammuvat ympäri maailman aikavyöhykkeittäin. Liiallinen sähkönkulutus rasittaa ympäristöä. Valojen sammuttaminen osaltaan helpottaa, ja ennen kakkea viestittää, että ihmiset välittävät ympäristöstä.

Joidenkin kristittyjen kohdalla - rohkenenko sanoa - ongelma on päinvastainen: Valot ovat olleet pois päältä liian kauan. Vuorisaarnassa Jeesus rohkaisee seuraajiaan: ”Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä: eikä lamppua panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaassa” (Matt. 6:14-16).

Jeesus haastaa meitä kaikkia sytyttämään valot. Tekemään hyvää. Olemaan rohkeasti ja avoimesti Hänen seuraajiaan. Ei mitään salauskovia.

Tänään on hyvä päivä vastata tähän Jeesuksen haasteeseen. Tee tänään klo 20.30 alkavalla tunnilla valojen siellä täällä sammuessa Suomessa joku hyvä teko, joka kirkastaa Jeesusta: soita yksinäiselle, ja rukoile hänen kanssaan, mene käymään jonkun sairaan luona, tee lahjoitus netin kautta johonkin humanitaariseen työhön köyhien auttamiseksi tai evankeliumin työn tukemiseen, todista jollekin uskostasi jne. Tee jotain.

Sinä ole maailman valo. Anna valosi Jeesuksessa loistaa tänään. Joka päivä.

3 kommenttia:

Ajatuksia kirjoitti...

Kannattaa käyttää LED-valoja.
Itse käytän vieläkin jouluvaloja, joita tuli ostettua kun muutin tässä hiljattain. Halpa ja sähköä säästävä valaistus! Ainakin jonkin aikaa. No on tietenkin tavallisiakin valoja.

On hyvä säästää sähköä, mutta totta puhuen en usko että lopullisia tuloksia saadaan aikaan tällaisella. Yhteiskunnan koko perusajatuksen pitäisi muuttua perinpohjin ja kulutusyhteiskunnan hajota, ennen kuin luonnon turmeleminen ja riistäminen saadaan hallintaan. Ihmisluonnon tuntien sitä ei tapahdu ennen kuin jotain todella pahaa tapahtuu - ja ei varmaan sittenkään.

Joidenkin kristittyjen kohdalla - rohkenenko sanoa - ongelma on päinvastainen: Valot ovat olleet pois päältä liian kauan.

:D
Niin, aika pimeetä porukkaa on varmaan joissain seurakunnissa! ;D

Vakavasti puhuen, todella harva kristitty näyttää elävän tämän Jeesuksen kehoituksen mukaan.
En usko että itse olen koskaan elänyt sen mukaan. Ja nyt en enää halua tai voi, koska perususkomukseni eivät näytä olevan Raamatun mukaisia. Hyvän tekemiselle ei tietenkään koskaan pidä olla esteitä. Ehkä jokin minua valaisee, tietäisi vain mikä. Toivottavasti ei se Valontuoja..:D

Muuten, kumma juttu miten Amerikassa nämä asiat ympäristönsuojelusta ovat niin polarisoituneita, että uskovat siellä pitävät ympäristönsuojelua vasemmiston ja new age ihmisten juttuna ja näyttävät torjuvan koko asian! Aivan kuin Jumala itse olisi ympäristönsuojelua vastaan?!
Tässä mm. eräs kirjoitus:

Earth Hour? Creator Hour!

http://bighollywood.breitbart.com/dtennapel/2009/03/27/earth-hour-creator-hour/

Unknown kirjoitti...

Pasi, osuit jälleen kerran naulankantaan!

Järjestin Facebookissa Earth Hourin aikana tempauksen jossa kehotin kaikki uskovaisia sytyttämään valot takaisin päälle Earth Hourin puolivälissä ja rukoilemaan koko maailman puolesta.

Valojen päälle laittaminen olki merkki muulle maailmalle, että me uskovaiset olemme huolissaan yhdessä heidän kanssaa katoavaisen maapallon tilasta ja ennenkaikkea syntiinlankeemuksessa pimentyneen ihmisydämen tilasta.

Todellinenongelma nr. 1 ei ole maapallon huolestuttava tila vaan se, että onko meillä yhteyttä Jumalan kanssa Kristuksessa.

Jeesus Kristus on maailman Valo ja joka Häntä seuraa ei kulje pimessä vaan hänelle on elämän valo kuten Jeesus itse sanoi.

Kuten Roomalaiskirjeessä julistetaan, Jumala tulee vapauttamaan myös koko luomakunnan turmeluksen jamkatoavaisuuden ikeestä Jeesuksen Kristuksenn kautta luodessaan uudet taivaat ja uuden maan!

Kristuksessa on niin sanoinkuvaamattoman rikas perintä taivaalliselta Isältä jo tässä ajassa sekä tulevassa ajassa. Me emme kykene villeimmissäkään unelmissamme kuvittelemaan mitä Jumala on varannutn niille jotka Häntä rakastavat - sekä tässä ajassa että tulevassa ajassa.

Nimetön kirjoitti...

Valojen sammutuksella ei oikeasti mitään vaikutusta väitettyyn ilmastonmuutokset kts www.ilmastofoorumi.fi