maanantai 29. heinäkuuta 2013

Scientologian salaisuudet paljastettuna - BBC:n vavahduttava laatudokumentti

Oheinen BBC:n Panorama dokumentti THE SECRETS OF SCIENTOLOGY skientologeista on paras näkemäni. Tämä on John Sweenyn toinen dokumentti skientologeista, ja jatkoa ensimmäiselle, vuonna 2007 samasta aiheesta tehdylle. 

Tällä kertaa hänellä on apunaan liikkeen huipulta vuoden 2007 jälkeen eronnut skientologien silloinen puhemies ja Office of Special Affairs -toimiston johtaja Mike Rinder, jonka rooli edellistä dokumenttia tehdessä oli mielenkiintoinen. Rinderin tehtävänä oli estää ensimmäisen dokumentin tekeminen. Nyt hän on jättänyt kirkon. Luvassa on paljastuksia ja yllättäviä juonenkäänteitä sitten ensimmäisen dokkarin.

Esillä myös näyttelijä Tom Cruise ja hänen roolinsa liikkeelle täysin omistautuneena edustajana. 

Videosta on YouTubessa pari kokomittaista versioita. Niistä toista on katsottu yli 821 000 kertaa. Suosittelen lämpimästi. Aika tämän parissa ei tule pitkäksi eikä mene hukkaan.


1 kommentti:

Kalle kirjoitti...

Katsottuani dokumentin, katsoin myös toisen lyhyemmän haastattelun entisestä scientologista ( http://www.youtube.com/watch?v=vjY4CXypaEM ). Ihmettelin haastattelussa mainintaa, että ko. kirkko pelkää negatiivista julkisuutta tämä taidettiin mainita myös dokumentissa. Ihmettelin kyseistä mainintaa siksi, että haastattelijaa seuranneet kirkon kameramiehet, eivät todellakaan edustaneet positiivista julkisuutta, vaan antoivat kuvan vainoharhaisesta porukasta, jotka väijyvät puskissa.