torstai 30. joulukuuta 2010

VIDEO: Digitaaliajan joulukuvaelma

Joku saanut kerrassaan mainion idean. Tämän videon on YouTubessa katsonut jo yli 8 miljoonaa ihmistä. Vaikka joulu on jo takana, niin tämä ansaitsee tulla katsotuksi.


3 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Kiitos kun jaoit tämän meille!
Tässä hyvä sanoma kiiri netissä ja muualla tekniikassa.

Nimetön kirjoitti...

Moi!

Ainoa asia Matteuksen joulukertomuksessa. jonka historiallisuutta epäilen, on se että Pyhä Perhe sai lahjaksi kultaa. Jos se olisi ollut totta, Joosefin ei olisi enää koskaan tarvinnut tehdä puusepän/rakentajan raatamista, olisivathan he olleet Nasaretin rikkain perhe. Toiset vaihotehdot: He tuhlasivat kaiken Egyptissä/muualla? / Heidät ryöstettiin jossain vaiheessa. Kultamäärät, jotka tuodaan kuninkaille ei ole unssi eikä pari..

Nimetön kirjoitti...

Tuo onkin mielenkiintoinen pohdinnan aihe. En tiedä kuinka kristikunnan historiassa siihen on vastattu: Voisin maalailla seuraavia malleja: 1. He maksoivat kullalla Egyptin reissun 2. He kätkivät aarteen jonnekin, eivätkä sitä enää löytäneet 3. Pyhä Perhe lahjoitti kaiken egyptiläiseen orpokotiin (?). 4. He lahjoivat egyptin viranomaiset, jotta saisivat turvapaikan (!) 5. Olivat aikansa roopeankkoja. Siis pitivät kaiken itsellään, mutta elivät samalla köyhäillen. 6. Perintö jäi alkuseurakunnalle Jeesuksen sisarusten kautta.. ;)Mitä ajatuksia?