Riemastuneena luin Kirkko ja Kaupunki –lehden Mielipiteitä palstalta (11.6.2008) Vanhankirkon kappalaisen, Seppo S. Kososen kirjoituksen, jossa hän kertoo Kallion kirkon sunnuntaina 1.6. ja Vanhankirkon saman viikon tiistaina ja keskiviikkona olleen ääriään myöten täynnä Pawsonin vierailun merkeissä. Yhtälailla riemastuttavaa oli lukea RV:stä (11.6.2007) Pawsonin nelipäiväisestä vierailusta Seinäjoen helluntaiseurakunnassa. Leevi Launonen raportoi, kuinka ”Pawsonin opetusta tultiin kuulemaan yli seurakuntarajojen eri puolilta Suomea. Monet kuulijoista olivat varanneet hotellimajoituksen jo viikkoja aikaisemmi…” Nämä esimerkit osoittavat, että Jumalan sana kiinnostaa ihmisiä. "Tyhjyyttään kumisevat kirkot taitaa olla sellainen myytti, joka on mahdollista rikkoa. Kun pitäydytään Raamatulle uskolliseen ja sitä kunnioittavaan julistukseen, tulevat ihmiset kirkkoon sankoin joukoin," kirjoitti Kosonen osuvasti.
Nurmijärveltä Seinäjoelle Pawsonia kuulemaan tullut Marja-Liisa Sopanen sanoi RV:n haastattelussa, että juuri Pawson on saanut hänet ”uudelleen innostumaan Raamatun systemaattisesta opiskelusta”. Heikki Vartiainen, Kuopion helluntaiseurakunnan vanhimmistoveli, analysoi hienosti Pawsonin vetovoimaa samassa lehdessä sanomalla: "Pawson rakentaa Raamatun omasta tekstistä ehyen kokonaiskuvan. Hän herättää ajatuksia ja laittaa pohtimaan kriittisesti myös omaa näkemystä." Siinäpä samalla oiva tavoite myös suomalaisten sananjulistajien opetukseen.
Pawson on osoittanut, että Raamatun systemaattinen oppiminen ja opettaminen voi - vastoin yleistä luuloa - olla hengellisesti erittäin antoisaa ja innostavaa puuhaa. Ihmiset kaipaavat aidosti Jumalan sanan perusasioiden opettamista, ja kun sellaista on tarjolla, tulevat sankoin joukoin paikalle. Minua, joka itsekin toimin Jumalan sanan opettajana, tämä kehitys siunaa ja innostaa.
Lukiessani Pawsonin vierailusta kertovia innostavia uutisia mieleeni nousikin ajatus: Voisiko iäkkään, 78-vuotiaan, ja kansainvälisesti arvostetun Pawsonin perintö suomalaisille olla raamattuherätys? Jumala siunatkoon tätä iäkästä englantilaista "Herran gentlemannia".
2 kommenttia:
Herätys alkaa seurakunnasta. Tuomio alkaa Jumalan huoneesta. Erityisesti Herra haukkui uskovia, erityisesti kellokkaita uskovia. Hän kutsui näitä tekopyhiksi.
Herätykset ovat alkaneet siitä, että hengenmies on menettänyt virkansa ja joutunut tyhjän päälle, jos liioittelu sallitaan. William Carreytä ei tuettu Intian reissulleen. Vaimo kuoli jne. Kiinan lähetyksen pioneereilla sama juttu. Englanti jopa määräsi kuolemantuomion Raamatun kääntämisestä jotta voisi dominoida oopiumkauppaa.
Suuret herätykset tapahtuvat nyt Intiassa ja Kiinassa. Suomen rooli on tukea nöyrästi taloudellisten kilpailualueittemme herätystä, vaikka itse jäisimme herätyksestä paitsi ja lähetysinto kanavoituisi myös teolliseen menestykseen ja suomalaisten työpaikkojen siirtymiseen. Jumala kyllä siunaa sen, jos me ohjaamme voimavaroje etenkin suomalaiseen radiolähetystyöhön suljettuihin maihin. IRR-TV, Sansa - ja mikä tämä Helluntai- & vapaaseurakunnan mediatalo taas olikaan?
Joitakin huomioita Israelin uusista High Tech -firmoista, joita on alettu saada myös tuotantovaiheessa skaalatuiksi ylös Eretz Israelissa:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/Expelled-Jews-statistics.htm
Kiinnostavaa on, että etenkin Turkkiin ja Intiaan on alkanut tulla lämpimät yhteistyösuhteet. ainoa maa joka on kyennyt haastamaan Kiinan ja voittamaan tuon plagioijien ja varkaiden Imperiumin tuotantolaitosten tarjouskilpailussa, mm. Intelin Centricon-suorittimien tehtaan kanssa. Samaan aikaan sanovat, että ainoat ystävänsä ovat evankelisia kristittyjä. Aivan uusi kuvio.
Pauli Ojala
biokemisti, drop-out
(MSci-Master of Sciing, evoluutiokriitikko)
Haluan ottaa kantaa David Pawsonin raamatunopetuksiin.
Olen sitä mieltä, että hän on todella Jumalan siunaus Suomen kansalle, kiitos TV7:n lähettämistä ohjelmista ja kääntännös- ja kustannustyöstä Pawsonin "Raamattu avautuu" teoksesta.
Hankin sen itselleni ja raamattu todella avautuu aivan uudella tavalla, kun lukee sitä rinnalla Pawsonin kommentoinnit kutakin raamatun kirjaa peilaten.
Minulle on ollut aina ongelmana tiedon puute historiallisista asioista, kun luen raamattua. Haluan tietää enemmän,jotta voin ymmärtää raamatunaikaista kulttuuria, tapoja, historiallisia paikkoja, kansoja jne.
David Pawson on kirjoittanut ainutlaatuisella, kaikkien ymmärrettävällä tavalla juuri näistä asioista. Hän on kyennyt siirtämään luontevasti mitä sanoma meille, tämän ajan kristityille tahtoo sanoa.
Jokaisenhan tulee tutkia raamattua Pyhän Hengen johdatuksessa, mutta perustiedot ja niiden ymmärtäminen ovat mielestäni niin tärkeitä, ettei jokainen tee omia tulkintoja pelkästään tietämättömyyden pohjalta.
Hieno teos, suosittelen jokaisen hankkimaan itselleen.
Mielestäni Suomessa ei ole seurakunnissa ollut mahdollista tutkia koko raamattua järjestelmällisesti, sitä opetetaan ottamalla yksi tai kaksi jaetta, ja saarna tai puhe perustetaan näille muutamille jakeille.
Pawson itse on kertonut, kuinka hän nuorena pastorina aloitti seurakunnassaan raamatun opettamisen järjestelmällisesti ja se kuulemma oli suurmenestys seurakuntalaisten keskuudessa. Pawson itse oli mukana opettajana ja oppimassa, kun he yhdessä, pastori ja seurakuntalaiset kävivät raamattua läpi.
Suosittelen lämpimästi ja toivon, että meillekin tulisi "Raamattuherätys"!
Lähetä kommentti