sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Rangaistus on kärsitty!

Mielestäni yksi Raamatun kauneimpia ja lohdullisimpia lauseita on Jesajan 53:5:
"Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha."

Jesaja puhuu profeetallisesti Jeesuksesta, joka ristillään kärsi rangaistuksen meidän synneistämme. Edellä samassa jakeessa todetaan, että "meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet." Jes 53:5 esittää lyhyesti mitä merkitsee meille Jeesuksen sijaissovituskuolema: Jeesus kantoi meille kuuluvan rangaistuksen ja sen seurauksena meillä on nyt rauha Jumalan kanssa, kun uskomme Häneen. Meitä ei enää rangaista.
Ihminen mielellään kieltää rikkoneensa, koska pelkää rangaistusta. Rangaistuksen pelko voi johtaa epärehellisyyteen itseä ja Jumalaa kohtaan. Pelko saa ihmisen siksi vähättelemään rikkomuksia tai protestoimaan rangaistuksen oikeellisuutta. Jos sen sijaan tiedän, että rangaistus on jo kannettu ja minulla on rauha, saatan rehellisesti kohdata oman pahuuteni ja tunnustaa syntini kaikessa rumuudessaan. Uskallan olla rehellinen rikkomusteni suhteen, koska tiedän, ettei Jumala Kristuksen työn tähden heitä minua luotaan - rangaistus on jo kärsitty ja minulla on rauha. Suhteeni Jumalaan ei perustu rangaistuksenpelkoon, vaan rauhaan, joka on saavutettu siksi, että Kristus on jo kärsinyt minun rangaistukseni. Rauhani perustus ei ole siinä mitä itse teen, vaan siinä mitä Kristus on jo tehnyt.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Voisiko kyseistä Raamatullista tosiasiaa enää lyhyemmin kiteyttää "pähkinänkuoreen". Kiitos Jeesukselle mitän Hän puolestamme teki!

Ihminen! Pöytä on valmiiksi katettu, syö, juo ja nauti iankaikkisen elämän hedelmiä Jeesuksessa Kristuksessa! Vain Kristuksen hankkima ansio riittää Isän Jumalan edessä, ei oma ansiomme (hyvät teot).