Osallistu vetoomukseen netissä Ibrahmin puolesta:
Vetoomuksessa sanotaan muun muassa:
Iranissa on sharia-lain mukaan voimassa kuolemantuomio islamin hylkäämisestä. Iranilaisen oikeuskäytännön mukaan sharia-lakia on käytettävä mikäli tekoa ei ole rikoslaissa määritelty. Tämä on ollut tähän asti tilanne islamin hylkäämisen kohdalla. Viimeisin oikeusistuimen määräämä hirttotuomio islamin hylkäämisestä pantiin täytäntöön 18 vuotta sitten. Maasta kuitenkin raportoidaan jatkuvasti ex-muslimien ja kristittyjen pidätyksistä, kidutuksista,
katoamisista ja murhista viranomaisten toimesta tai hyväksynnällä.
Nyt tilanne on kuitenkin huonontunut entisestäänkin, sillä Iranin parlamentti on 9.9.2008 alustavasti hyväksynyt lakialoitteen, joka sisällyttää hirttotuomion islamin hylkäämisestä myös Iranin rikoslakiin. Toteutuessaan laki lisäisi merkittävästi langetettavien kuolemantuomoiden
määrää. Presidentti Ahmadinejadin kaudella etnisiin ja uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistunut vaino ja ihmisoikeusloukkaukset ovat muutenkin kasvaneet rajusti. Mm. teloitukset ovat lisääntyneet 300%. Myös kuolemanpartioita käytetään. Human Rights Watchin mukaan Iranin ihmisoikeustilanne on huonompi kuin koskaan.
Tästä kehityksestä huolimatta Helsingin hallinto-oikeus on 17.9. annetulla päätöksellä määrännyt Suomessa kristityksi kääntyneen Iranin kurdi Ibrahim Palanin, 28, käännytettäväksi Iraniin. Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa päätökseen.
Ibrahim on v. 2007 kääntynyt kristityksi ja kastettu Tampereen helluntaiseurakunnassa. Ennen kastetta hänelle kerrottiin, että ratkaisu ei välttämättä auta hänen turvapaikkahakemustaan, ja että hän voi joutua vaikeuksiin muslimien taholta. Siitä huolimatta hän pysyi päätöksessä jonka oli omassatunnossaan tehnyt. Kasteensa jälkeen Palani on vaikeasta elämäntilanteestaan huolimatta vakaasti pysynyt päätöksessään ja osallistunut säännöllisesti seurakunnan toimintaan.
Ibrahim ei ole kääntymisensä jälkeen salannut ratkaisuaan. Tampereen maahanmuuttaja-yhteisössä hänen ratkaisunsa on tullut laajalti tunnetuksi. Siksi hän onkin joutunut kärsimään syrjintää ja uhkailuja joidenkin muslimimaista kotoisin olevien maahanmuuttajien taholta.
Hallinto-oikeus perustelee kielteistä päätöstään sillä, että ”ei voida pitää todennäköisenä että valittajan Suomessa tapahtunut kanssakäyminen kristillisen kirkon kanssa olisi tullut Iranin viranomaisten tietoon”.
Uskonnonvapaus sisältyy YK:n ihmisoikeusjulistuksessa mainittuihin perusoikeuksiin. Ulkomaalaislain mukaan ”Maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle annetaan turvapaikka, jos hän oleskelee kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa ulkopuolella sen johdosta, että hänellä on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa siellä vainotuksi alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, ja jos hän pelkonsa vuoksi on haluton turvautumaan sanotun maan suojeluun.”
Ibrahim pelkää henkensä puolesta. Iranissa ei ex-muslimille ole tarjolla minkäänlaista suojaa. Käännytyspäätöksen ollessa voimassa hänet voidaan toimittaa Iraniin milloin tahansa.
5 kommenttia:
Jos ex-muslimi palautetaan Iranin kaltaiseen ääri-islamistiseen maahan, niin Suomi syyllistyy kuolemantuottamukseen!
suojelisitko tätä ex-muslimia samalla innolla jos hän olisikin kääntynyt vaikkapa hinduksi?
Tarkoitatko, että koska hän on kääntynyt kristityksi, hän ei ansaitse yhtä innokasta suojelua, kuin jos olisi kääntynyt vaikkapa hinduksi?
En kehtaa liiemmin innosta puhua. Webbilinkin liittäminen toiseen sivustoon ei paljon intoa vaadi. Myönnän, että intressini
Mutta kun kysyit, niin viimeksi järjestömme kampanjoi vakavasti sairaan kalmukian buddhalaisen Maria Kirbasovan suomestakarkotusta vastaan. Joskus mennähistoriassa olemme kampanjoineet eräiden Iranissa vainottujen bahaiuskovien ihmisoikeuksien puolesta.
Tiedoksesi, että buddhalaiset ja bahait eivät ole kristittyjä...
Hupsista, siinä jäi kummallisesti lause kesken. Piti sanomani, että myönnän intressini kohdistuvan enemmän unohdettuihin kristittyihin, kuin niihin, jotka muutenkin saavat suurten ihmisoikeusjärjestöjen huomion luontevammin osakseen.
Lähetä kommentti