torstai 20. joulukuuta 2012

Onko joulu pakanallinen juhla? - Brett Kunkle vastaa

Löysin tämän videon jo viime joulun jälkeen ja olen odottanut koko vuoden malttamattomana päästäkseni postaamaan sen blogilleni.

Brett Kunkle, Stand To Reason -järjestöstä vastaa "viikkohaasteeseen".  Kunklen blogi ja lisää hyviä videoita löytyy tästä linkistä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Pomppasi tuosta videosta mielenkiintoinen sana "infuse". Tarkoitusperä soveltaa ja sekoittaa kristillisyys erilaisten kulttuurien omaaviin tapoihin ja juhliin on mielivaltainen. Kulttuuria ei voi itsessään kristillistää muuten, kuin muuttamalla kristillisyys kulttuurin mukaiseksi. Kumpi siis hallitsee elämäämme - kulttuuri vaiko kristillisyys ? Etenkin jos ne ovat keskenään ristiriidassa ??

Joulu sisältönsä puolesta sisältää paljon enemmän muuta kuin kristillisyyttä - siksi on hyvä kysyä miksi puolustaa tällaista juhlaa kristillisenä ??

Kalle kirjoitti...

Pointti miksi puollustaa juhlan kristillisyyttä on siinä, että kerran vuodessa kristityt korostetusti juhlistavat Jumalan ihmiseksi tulemista ts. vietämme tätäkin juhlaa Kristuksen kunniaksi.

Vaikka kulttuurista tulee vaikutteita kristillisyyteen se ei haittaa jos kyseessä ei ole keskeinen asia (joulukuusi ei ole siis ongelma), keskeistä on, että ristiriitatilanteissa kristillisyys ottaa tilan haltuun ajan myötä.