lauantai 3. huhtikuuta 2010

Käärinliinan kasvot 3D - Jeesuksen todelliset kasvot?

Kiehtova dokumentti Torinon käärinliinoista. Avatar jää toiseksi. Mihin kaikkeen nykyään pystytäänkään. Tässä huikean jännittävä traileri:
History Channelin tuottama dokumentti löytyy kokonaisuudessaan YouTubesta alkaen tältä sivulta: The Real Face Of Jesus

13 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Näytti vähän nukkemaisemmalta kuin odotin. Liian sileä iho ollakseen paljon kärsinyt mies.

Marianne kirjoitti...

Jos joku missasi Helsingissä olleen esityksen, niin liinan kopio ja luentoja myös Turussa.

http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/0/8A5DB8ADCFEE0EF2C22576FE003BEBBE?opendocument&lang=FI

En löytänyt vähemmän sekavaa linkkiä. Sisältö silti ok :)

Näyttää kuin ruumis olisi yhtäkkiä haihtunut kankaan läpi. Kankaassa olevaa jälkeä ei olisi kyetty saamaan aikaan keskiaikaisen väärentäjän parhaallakaan tahdolla. Liina lienee siis aito, eikä uskon pönkitteeksi ja instituution etua varten kyhätty. Uskon kohde tärkein.

Nimetön kirjoitti...

Tosiaan... Hyvinkin voi olla aito, mutta tämä käärinliina on silti niitä juttuja, joihin suhtaudun varovaisesti. Uskon kohde tosiaankin tärkein. Ja se, mitä Hän edestämme teki. +:)

Turun näyttelyyn tarkoitus jossain vaiheessa mennä ja Hiltusen kirja hankkia. :)

Marianne kirjoitti...

Youtuben linkki ei toiminut, mistä voisi nähdä dokumentin tätä nykyä?

Pasi Turunen kirjoitti...

Ovat näemmä poistaneen videon YouTubesta kokonaan :( Ihan ymmärrettävää sinänsä.

Sitä voi varmaankin tilata DVD:nä suoraan jostain.

Nimetön kirjoitti...

Hieno animaatio, mutta siihen se sitten jääkin. Eikös tämä kääriliina homma paljastettu huijaukseksi jo aikoja sitten? Tässä pähkinänkuoressa:
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/10/italialaistutkijat_osoittivat_torinon_kaarinliinan_vaarennokseksi_1058451.html

Toki siihen vakaasti uskovat ovat keksineet vaikka mitä sepostuksia, jolla taas kerran pyritään selittämään tutkittu asia vääräksi...

Pasi Turunen kirjoitti...

Tietosi, Samoin kuin YLE:n, kaipaa vakavaa päivitystä tämän hetken tilanteeseen. Erinomainen teos aiheesta on dosentti Juha Hiltusen aivan tuore kirja joka löytyy täältä http://www.kirjapaja.fi/index.php?option=com_catalog&Itemid=38&mode=prod&prodid=1950&catid=91
tai sitten "pikkunälkään" webbisivu: www.shroudstory.com.

Liinaa ei ole osoitettu väärennökseksi.

Nimetön kirjoitti...

Liinaa ei ole osoitettu väärennökseksi.

Mutta ei sitä ole myöskään todistettu oikeaksi.

Tässä myös "pikkunälkään" webbisivu:

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/torinon_kaarinliina.html

Nimetön kirjoitti...

Aikaisemmin lähettämäni linkki ei jostain syystä näkynyt kokonaisuudessaan.
Tässä vielä linkki uudestaan:

http://yle.fi/uutiset/teksti/kulttuuri/2009/10/italialaistutkijat_osoittivat_torinon_kaarinliinan_vaarennokseksi_1058451.html

Tässä vielä toinenkin linkki:

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/torinon_kaarinliina.html

On se kumma jos kolmen eri tahon suorittama ajoitus, kolmessa eri maassa, antaa eri tuloksen ja silti on pakko väittää, että liina olisi aito. Voisiko joku antaa selkokielellä muutaman TODISTEEN asiasta? Ei linkkejä tai kirjavinkkejä vaan muutamalla lauseella se asia joka todistaa liinan aitouden. Kiitos!

Nimetön kirjoitti...

Tämä käärinliinajuttu on enemmänkin uskon asia. Sen mitä olen asiaa pinnalta raapaissut, puhuu lähinnä sen puolesta että vanha velmu Leonardo Da Vinci teki tämän liinan "Camera Obscura" menetelmällä. Päätön ruumis joka oli tehty näyttämään ristiinnaulitulta, johon sitten Vinci liitti oman päänsä. Ja totta tosiaan, kun tarkemmin liinaa katsoo, pää näyttää liian pieneltä suhteessa muuhun kehoon - ja jotenkin "irtonaiselta".

Kuva on muutenkin liian tasainen ollakseen käärinliina ruumiin päällä. Ei, se on valokuva - negatiivi - joka on tehty neulanreikäkameralla tasaiseksi levitetylle liinalle. Yksi asia on aina hämmästyttänyt minua: Miten tämä oletettu säteily olisi tehnyt liinaan näin tasaisen kuvan ? Näin selkeä ja tasalaatuinen (siis valokuvamainen) kuva vaatii tasaista pintaa, eikä se silloin voi olla käärittynä ruumiin ympärille.

Lisäksi tämä "jeesus" näyttää liiaksi Leonardolta, kun sitä vaivautuu tarkemmin katsomaan. Katolinen kirkko tietenkin tarvitsee tätä liinaa, mutta mihin me sitä tarvitsemme.

Kannattaa tsekata tämä dokumentti...jos ei muuta niin Jane Coplandin takia. Hänen äänessään on sitä jotakin...

http://www.youtube.com/watch?v=0sFmAQcekbY

Mutta kuten sanottu, käärinliina on enemmänkin uskon asia. Jos haluaa nähdä liinassa Jeesuksen kasvot, niin todennäköisesti näin tapahtuu :)

Pasi Turunen kirjoitti...

Muistikuvani on, että tämä DaVinci teoriakin on käsitelty Hiltusen kirjassa - ja köykäiseksi havaittu.

Mutta toki aina mielenkiintoista lukea erilaisia näkökantoja ja pohtia mahdollisuuksia.

Jatkossa olisi kiva, että joku käärinliinaskeptikko vaivautuisi ensin lukemaan Hiltusen kirjan ja sitten ihan oikeasti ottamaan kantaa sen sisältämään informaatioon eikä vain kierrättämään näitä sinänäs jännittäviä mutta vanhoja teorioita ilman mitään reflektointia uusimpaan käärinliinatutkimukseen. Minusta tällainen puute on omalla tavallaan anteeksiantamatonta varsinkin nyt kun meillä on todella kattava ja asiallinen ja asiantunteva teos saatavilla suomenkielellä.

Itselläni ei ole mitään suuria emootioita ladattu tähän liinajuttuun tai sen aitouteen. Joten jos löytyy pätevä teoria tai osoitus siitä miten liina on tehty, niin hieno juttu. Mutta suomalaisessa keskustelussa ei voida enää sivuutta Hiltusen tutkimusta vain siteeraamalla jotain skeptistä juttua, joka lötyy jostain internetin bookmarkeista takavuosilta.

Juha Lankinen kirjoitti...

Hiltunen sanoi L. Meller ja ystävät -ohjelmassa ns. corona-purkauksen olevan suosituin selitys kuvan tallentumisesta kankaalle. Miksi Jeesus ei olisi vain noussut liinan sisältä ulos? Jos hän lähti kankaasta ikään kuin salamana, miksei teleportannut itseään suoraan ulos? Tällöin ihme olisi ollut vielä näyttävämpi,kun kivi olisi ollut paikallaan, mutta hauta tyhjä, lukuunottamatta käärinliinoja.

Juha Lankinen kirjoitti...

Hiltunen kertoi L. Meller ja ystävät ohjelmassa niin sanotun corona-purkaus -teorian olevan tällä hetkellä suosituin selitys kuvan tallentumiselle kankaaseen. Miksi Jeesus ei olisi vain noussut kankaiden keskeltä ylös? Jos Jeesus poistui liinan sisältä ns. salamana, niin miksi kivi piti vierittää haudan suulta pois? Ihmehän olisi ollut paljon näyttävämpi, jos kivi olisi ollut paikoillaan, mutta hauta kääreitä lukuun ottamatta tyhjä.