Unbelievable podcasteista on tullut minulle vakiokuunneltavaa kävelylenkeille.
Suosittelen alkuun oheista David Robertsonin ja Adrian Hayterin keskustelua ateistisista myyteistä:
- Challenging Atheist Myths, part 1 (mp3)
Church minister David Robertson authored a series of Open Letters to Richard Dawkins after the publication of "The God Delusion" that sought to expose the flaws in his argument and the "atheist myths" that he was guilty of. Those missives became a book called "The Dawkins Letters: Challenging atheist myths" and has propelled David into the spotlight as he addresses sceptical audiences on whether Christian belief makes sense. He debates with student Adrian Hayter also known as the "atheist blogger" online. Adrian disagrees with David's conclusions. They debate "the myth of Atheist rationality and tolerance" & "the myth of the inherent evil of religion" - Challenging Atheist Myths, part 2 (mp3)
Are atheists guilty of misunderstanding morality and the Bible? David Robertson is a Free Church Minister in Scotland and author of the best selling book "The Dawkins letters - Challenging atheist myths". He meets "atheist blogger" Adrian Hayter again to discuss the "myths" of Godless morality, the cruel Old Testament God and the Immoral Bible.
3 kommenttia:
Hienot sivustot. Dawkinsia pohditaan paljon... Mielenkiintoista oli nähdä Alistair Mcgrathin "Dawkinsin Jumala"-kirja alussa, kun kirjailija omaelämänkerrallisesti muistelee, että oli pysähtynyt Dawkinsin ajatuksiin jo 30v ennenkuin avautui mahdollisuus kirjoittaa kirja joka vastasi Dawkinsin ajatuksiin.
Linkin sivupalkissa näytti olevan Gods Healing Love - kohta. Vähän samoilla linjoilla lienee tämä http://www.fhfinland.fi/ Kristillisen kentän monenkirjavuus on inspiroivaa! Jeesus pystyy ihan mihin vaan :)
Hyvää hiihtolomaa niille jotka siinä vaiheessa ovat. Ja hyvyyden voiman osallisuutta kaikille.
Dawkins taitaa olla aika dogmaattinen vastustaessaan kristinuskoa.
Oma agnostisismini, tai aiempien uskomusteni epäily on lähinnä johtanyt minut pois kaikesta dogmaattisuudesta. Sen vuoksi en pysty tai toisaalta halua uskoa että maailma olisi rakennettu Raamatun dogmien "ymmärtämisen" tai "vastaanottamisen" varaan. Se ajatussuunta näyttää yhä enemmän vieraalta itselleni.
Voi sitä silti olla tietyllä tavalla avoin ja tutkia kristillistä kenttää ja Jumalan toimintaa, mutta en vain osaa perustaa omaa elämääni muihin kuin tosiasioihin ja todellisuuteen, johon ei tarvitse erikseen uskoa.
Tietenkin jokainen tosiasia vaatii oman määränsä uskoa omiin havaintoihin tms. mutta se on jo hiustenhalkomista.
Ihmiselle on erittäin terveellistä nähdä maailma sellaisena kuin se on, suodattamatta sitä jonkin uskomusjärjestelmän läpi. Kaikkea voi tosin tutkia, mutta objektiivisuus on itselleni hyve.
Kaija
fanaattinen ateismi ja fanaattinen kristillisyys ovat molemmat mahdottomia todelliselle avoimelle mielelle. Jos oma kanta on lukkoon lyöty niin että toisen puhe menee sisään mutta tulee käsittelemättömänä ulos toisesta korvasta ei keskustelusta ole mitään hyötyä. Tällaiseen keskusteluun syyllistyy minusta kristityllä puolella ne jotka yrittävät väen vängällä sovittaa kaiken Raamatun sanaan niin että se on erehtymätöntä. Se vaatii suurta akrobatiaa ja avoimelle mielelle se näkyy täysin käsittämättömänä koska siinä joudutaan niin monien ristiriitaisuuksien vuoksi kääntämään järki nurinpäin. Vapaampi tulkinta isosta kirjasta antaa epäilijälle mahdollisuuden tutustua uskoon eräänä mahdollisuutena. Kirjaimellinen tulkinta vaatii vain sokeaa uskoa.
Lähetä kommentti