Ajatus Raamatun lukemisesta läpi 90 päivässä voi aluksi tuntua hurjalta, mutta tosiasiassa kyse ei ole lainkaan ylivoimaisesta projektista.
Oheinen promovideo alla on Bible in 90 Days nettisivuilta, joissa juttua selitetään lähemmin. Systeemin luoja, Ted Cooper, tuli itse uskoon Raamatun äärellä lukiessaan sitä ensimmäistä kertaa elämässään. Videossa puhutaan kesähaasteesta, mutta Bible Gateway sivuilta (kts. alla) löytyy kalenteri, joka alkaa syyskuun 1. päivästä, joten projektin voi aloittaa saman tien.
Olen itse aina suositellut ihmisille, että Raamattua kannattaa monestakin syystä lukea laajempina kokonaisuuksina sen sijaan, että tyytyisi vain muutaman jakeen "hartaudellisiin" annostuksiin. Mikään ei näet ole niin antoissaa kuin oivaltaa lukiessaan miten erilaiset yksityiskohdat sopivat laajempaan asiakokonaisuuteen. Tällaisena aikana, jolloin niin uskovien kuin ei-uskovienkin kohdalla tietämättömyys Raamatusta alkaa olla yllättävän suurta ei mikään ole niin hyvää vastalääkettä kuin tutustua lähemmin itse Kirjaan.
Alkuun pääsee kätevästi juuri Bible Gateway sivuilta, jonka nettikalenterista löytyy jokaisen päivän raamatunlukuaineisto. Se on tosin engalnninkielinen. Mutta samat kohdat voi varsin hyvin lukea omasta suomenkielisestä Raamatustaan. 90 päivän lukujakso Bible Gatewayssa alkoi syyskuun 1. päivä, joten nyt on erinomainen hetki hypätä kytiin mukaan. Jouluun mennessä olet lukenut koko Raamatun läpi!
Bible Gatewayn sivuilta löytyy myös muita käteviä on-line raamatunlukusysteemejä. Jos 90 päivää on liian kova haaste, niin Raamatun voi lukea läpi vaikka vuodessa. Tutustu alla oleviin linkkeihin.
Me tarvitsemme raamattuherätyksen! Ei muuta kuin lukemaan. Siitä se lähtee.
- Bible In 90 Days kotisivut
- Bible Gateway - 90 päivän lukuohjelma ja kalenteri
- Bible Gateway - Raamattu läpi vuodessa
- Raamatun henkilöt - 4 kuukauden lukuohjelma
- Raamatun suuret avaintapahtumat - 2 kuukauden lukuohjelma
--------
1 kommentti:
Hieno projekti! Itse ehkä painottaisin vielä sitä, että Raamattua tulisi lukea myös kriittisesti, lukupiirityyppisesti, jossa huomioitaisiin myös oleellisesti valtasuhteita. Myös suoranaisesti ei-uskonnollisia piirteitä on kaivettava esiin, jotta tulkinta teoksesta ei ideologisoituisi.
Lähetä kommentti